Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Τώρα θα κάνουν ερώτηση στη Βουλή;

Πληροφορήθηκα από το χθεσινό φύλλο της εφημερίδας μας, την απίστευτη περιπέτεια του συναδέλφου Μπάμπη Τζιομπάνογλου. Μπροστά της, ακόμη και η απίστευτη ιστορία του… Μπέντζαμιν Μπάτον –ξέρετε, η γνωστή ταινία με τον Μπραντ Πιτ- φαντάζει φυσιολογική.
Όπως, λοιπόν, λέει το ρεπορτάζ, στην ΕΤ3 ξέχασαν να ειδοποιήσουν τον συνάδελφο ότι έληξε η συνεργασία μαζί του, παρόλο που τον είχαν ενημερώσει πριν ένα ενάμιση μήνα από το γραφείο της γενικής διευθύντριας ότι η σύμβασή του θα ανανεωθεί. Σήμερα, λέει το ρεπορτάζ, δεν του αναγνωρίζουν τα δεδουλευμένα του Σεπτεμβρίου και δεν του καταβάλλουν το μισθό! Επίσης, παρόλο που του αναγνωρίζεται δίκιο δεν μπορεί να το βρει, ενώ επί ένα μήνα το όνομά του έμπαινε στο πρόγραμμα βάρδια του καναλιού…
Καλά, έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές ότι είμαστε ένα κράτος στρεβλώσεων. Γι’ αυτό ακόμη κι αν κάποιος κάνει κάτι σωστό, δύσκολα αυτό θα φανεί και δύσκολα θα αποδώσει διότι απλά όλοι είναι κυκλωμένοι στο φαύλο κύκλο των στρεβλώσεων.
Θα περίμενε κανείς βέβαια μεγαλύτερη ευαισθησία σε εργασιακά θέματα από κρατικούς φορείς, ιδιαίτερα όταν είναι προφανές και αυταπόδεικτο ότι έχουν άδικο. Θα μου πείτε, οι συμβάσεις έργου και η εργασία μέσω προγραμμάτων stage τι είναι… Είναι «νόμιμες»; Είναι παράτυπες; Είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων; Είναι προς το συμφέρον του κράτους – εργοδότη; Είναι νορμάλ ή αποτελούν μια ακόμη στρεβλωτική κατάσταση στην πλάτη απλών ανθρώπων που βρήκαν μια δουλίτσα (όχι δουλειά) για να καλύπτουν τα πάγια έξοδά τους; Προφανώς ισχύουν όλες οι παραπάνω αρνητικές κρίσεις.    
Για να ξαναγυρίσω στην ιστορία που διάβασα μόνο –κι έχει σημασία αυτό- στην Karfitsa. Αναρωτιέμαι αν θα δούμε να γίνεται ερώτηση στη Βουλή για το θέμα από ευαίσθητους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ. Το είχαν κάνει κάποιοι και σε παλαιότερες περιπτώσεις όταν η διοίκηση της ΕΤ3 -καλώς ή κακώς, διοίκηση ήταν- είχε θεωρήσει ότι κάποιες εκπομπές πρέπει να σταματήσουν για να μπουν στη θέση τους κάποιες άλλες χωρίς να θίγονται μισθολογικά συνάδελφοι. Για να δούμε, λοιπόν: ήταν καθαρά τα κίνητρα ή μιλάμε για θολές προθέσεις;


Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Καρφίτσα" στις 6/11/2009. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου