Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Πρωινός freddo 30/4/2010


 ·        Μόλις ανησύχησε ο Ομπάμα, βγαίνει η S&P και υποβαθμίζει την οικονομία της Ισπανίας. Όχι και αμερικάνικος δάκτυλος…
·        Μου γράφει η πολύ καλή φίλη Χ.Ν.: Ενδεικτικά της ελληνικής συνδικαλιστικής κουλτούρας (και της σχέσης της με το ίντερνετ)…
·        Στο site της ένωσης δημοσίων υπαλλήλων της Ελλάδας (ΑΔΕΔΥ), στο λήμμα «στόχοι», γράφει: «Δεν έχει προστεθεί περιεχόμενο για την ενότητα αυτή, δοκιμάστε αργότερα».
·        Κλέβω το κορυφαίο σχόλιο για τον «Καλλικράτη» από taxalia.blogspot.com, χαρακτηριστικό των κοινωνικών αντιδράσεων που προκαλεί ο αρχιτέκτων Ραγκούσιος: Κυρία μου λυπάμαι: ξεχάστε το Πανόραμα. Τώρα θα λέτε «μένω Χορτιάτη»!!!
·        Σε μια κοινωνία που χρειάζεται επειγόντως ψυχίατρο, πάρτε μια γεύση για το τι προβλέπει ένα ιντερνετικό εγχειρίδιο με τα 12… θετικά της κρίσης: πρώτον, Θα αναβιώσει το συσσίτιο της γειτονιάς και έτσι θα αναθερμανθούν και πάλι οι σχέσεις στις γειτονιές όπου κανείς πλέον δε λέει καλημέρα στον άλλον.
·        Δεύτερον, τα παιδιά δε θα φεύγουν ούτε στα 40 από το πατρικό τους και θα μπορούν έτσι να φροντίζουν τους γονείς τους χωρίς να ξοδεύουν σε γηροκομεία και αποκλειστικές.
·        Τρίτον, θα λανσαριστεί νέα μόδα διατροφής, όπως ρεβίθια αλάδωτα με ρίγανη, ρύζι με μαραθόσπορο και ραδίκια ποσέ.
·        Τέταρτον, τέλος στην παχυσαρκία, η οποία κάνει θραύση στην Ελλάδα! Θα τρώμε λιγότερο (οι τιμές έχουν κορυφωθεί ενώ οι μισθοί έχουν πατώσει), θα κάνουμε περισσότερη γυμναστική (για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας εκεί που πήγε το πετρέλαιο), θα περπατάμε περισσότερο (εκεί που πήγε η βενζίνη). Θα γίνουμε ένας λαός κομψός και «φιτ»!
·        Ούτε ο Ρατατούλης να μαγείρευε τον Καλλικράτη… Το είπαμε πολλές φορές: στη Θεσσαλονίκη μία είναι η εκδοχή. Μητροπολιτικός δήμος με ένα δήμαρχο και μια διοίκηση από το Κορδελιό μέχρι Εύοσμο, Ευκαρπία, Χορτιάτη, Θέρμη, Περαία, Μηχανιώνα και διατήρηση όλων των υφιστάμενων αυτοδιοικητικών μονάδων π.χ. ως «τοπικά διαμερίσματα». Εκδοχή ρεαλιστική, αντιδράσεις μηδενικές, δυνατότητα βελτιώσεων ενόψει του 2014.
·        Γιατί όλα αυτά εμένα μου φαίνονται αυτονόητα; Καλή σας μέρα! Καλή πρωτομαγιά, καλό τριήμερο. Και καλό κουράγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου