Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Πρωινός freddo 19/6/2010


·        «Ο Καραμανλής δεν ήθελε κανενός είδους επαφή, ούτε καν τηλεφωνική. Υπήρξε μια χειραψία σε κάποιο συνέδριο, διότι δεν είχε την δυνατότητα να με αποφύγει. Ο Παπανδρέου επιδιώκει επαφές, κάμερες, χειραψίες, συνομιλίες. Επί της ουσίας όμως παραμένουμε σχεδόν στα ίδια». Η δήλωση αυτή, πολύ γλαφυρή ομολογουμένως, βγήκε από τα χείλη του Νίκολα Γκρούεφσκι στη Frankfurter Allgemeine Zeitung και τη διαβάσαμε στο αγαπημένο blog taxalia.blogspot.com. Τσιπς, καφέδες, αναψυκτικά!
·        Με το χάλι που έχουμε, το μόνο που έχει σημασία είναι να χάσει η Ν. Κορέα από τη Νιγηρία, να στραμπουλήξει το πόδι του ο Μέσι, να κλωτσήσει κανένας Αργεντίνος χωρίς λόγο τον Τοροσίδη, μπας και περάσουμε στους δεκάξι…
·        Η νίκη επί της Νιγηρίας σ’ ένα από τα πιο δυνατά ματς του φετινού Μουντιάλ (λες επειδή κερδίσαμε;) μου θύμισε το χρυσό της Πατουλίδου στη Βαρκελώνη. Διότι το ότι έμεινε η Νιγηρία με δέκα παίκτες είχε πολλές ομοιότητες (κωλοφαρδίας) με την πτώση της Ντίβερς στα 110 εμπόδια.
·        Πάντως, οφείλουμε να στήσουμε άγαλμα στον Κεϊτά, που έριξε την κλωτσιά κουτουρού, και στον Ομπάσι, που έχασε το γκολ μπροστά στην άδεια εστία. Τσιπς, καφέδες, αναψυκτικά!
·        Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο Πορτογάλος νομπελίστας συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκο. Ο Σαραμάγκο ήταν ωραίος τύπος, έντονα πολιτικοποιημένος μέχρι το τέλος του, πράγμα σπάνιο.
·        Είχαμε κάνει συνέντευξη για το περιοδικό «Εικόνες», το Δεκέμβριο 2006, όταν ήρθε στην Πάτρα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
·        «Η Δεξιά είναι παντού. Δεν λείπει, για παράδειγμα, ούτε από τα σοσιαλιστικά κόμματα, τα οποία εξασκούν στο κοινωνικό και στο οικονομικό πεδίο πολιτικές απροκάλυπτα νεοφιλελεύθερες» μου είχε πει προφητικά.
·        Για την Αριστερά: «Αν προσαρμοζόμασταν σ’ αυτό που λέτε ‘‘καινούριες συνθήκες’’, θα γινόμασταν, πολύ απλά, Δεξιοί. Η Αριστερά τείνει να αποχωρήσει. Δεν ξέρει πολύ καλά προς τα πού πηγαίνει, αλλά θα τελειώσει, ελπίζω, για να ξαναβρεί τον εαυτό της».
  • Αυτά, παίδες, που λέει κι η φίλη μου η συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή. Καλημέρα και καλές βουτιές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου