Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Πρωινός freddo 4/12/2010

·        Καλά, μπορεί ένας 90άχρονος να γεννήσει ένα κίνημα; Αυτό αναρωτήθηκε φίλος με τον οποίο κουβεντιάζαμε χθες γενικώς περί πολιτικής, σχολιάζοντας τη φωτογραφία της τελευταίας σελίδας στην «Κ».
·        Λες ναι; Λες όχι; Δεν ξέρω αν έχει μεγάλη σημασία. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο 90άχρονος είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και είναι ο μόνος (ή ένας από τους ελάχιστους) που στην Ελλάδα -όπου ισχύει πλέον το «όποιος δεν υπακούσει και δεν μεταταγεί, απολύεται από τη δουλειά του»- λέει φωναχτά όσα ψιθυρίζει ο λαός, ένας λαός εμβρόντητος από την ταχύτητα με την οποία την έβαλαν στο γύψο οι σύγχρονοι κατακτητές.

·        Ο Μίκης της πατριωτικής Αριστεράς και των αγώνων είναι αυτός που είπε «δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας. 
·        Ο Μίκης είναι αυτός που τόλμησε κόντρα στην πλύση εγκεφάλου των «δελτίων των 8» να εκφράσει τον κοινό νου λέγοντας «Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες». 
·        Δεν ξέρω αν μπορεί ή όχι να κάνει κίνημα, σίγουρα δεν είναι γόνος, δεν είναι τζάκι, δεν έχει χορηγούς εφοπλιστές ή βιομήχανους, έχει ένα πιάνο που κι αυτό τον έχει εγκαταλείψει –υποθέτω.
·        Έχει όμως ψυχή, αυτό που λείπει σήμερα από εμάς που δεν ξέρουμε από κατοχή και αντίσταση, που δεν γνωρίζουμε τι θα πει «απαγόρευση κυκλοφορίας»… Γι’ αυτό και τρώει τόσο αποκλεισμό, τόσο πόλεμο και τόση απαξίωση από τα ΜΜΕ. Γιατί λέει αυτά που λέει…
·        Δεν είναι τυχαίο το εύρημα έρευνας που δείχνει ότι το 70% των Ελλήνων στην παραγωγική ηλικία βρίσκεται στα όρια της κατάθλιψης λόγω της οικονομικής κρίσης… («Η μάνα σου είναι τρελήηηη» και όχι μόνο αυτή πια).
·        Αυτά για σήμερα. Απογοητευμένος. Καλό Σ-Κ. Καλή δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου