Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Πρωινός freddo 2/12/2010

·        Στην Αγγλία οι φοιτητές εξαγριωμένοι τα σπάσανε γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να τριπλασιάσει τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα της χώρας.
·        Στην Πορτογαλία ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, στη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων πολλών ετών, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να λάβει αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα.
·        Στην Ιρλανδία τα ΜΜΕ πρωτοστατούν στις αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης για το τετραετές πρόγραμμα λιτότητας που υιοθετεί, προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα. 

·        Στην Ελλάδα, τα ΜΜΕ σιγοντάρουν τα σκληρά και αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, ενώ ο κόσμος ακόμη παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις.
·        Η κοινή συνισταμένη όλων των παραπάνω περιπτώσεων είναι ότι οι κυβερνήσεις πιέζουν ασφυκτικά τα λαϊκά στρώματα, με πρόσχημα να μειώσουν τα δημόσια ελλείμματα. Το πρόβλημα δηλαδή επιχειρεί να λύσει τον… εαυτό του!     
·        Είναι προφανές ότι η Ευρώπη βρίσκεται πλέον σε αναταραχή που τείνει να γίνει γενικευμένη. Σε μια αναταραχή που δε μοιάζει με καμία από αυτές που είδαμε τα τελευταία χρόνια.
·        Οι πολίτες σε όλες αυτές τις χώρες αισθάνονται ότι πληρώνουν την κακοδιαχείριση από πλευράς πολιτικών. Το συναίσθημα της κοινωνικής αδικίας που αναπτύσσεται, είναι σκληρό και επικίνδυνο.
·        Όσο οι πολιτικοί μας δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους, δεν κάνουν την αυτοκριτική τους και δεν ξεκινούν τις περικοπές από τους εαυτούς τους, το αίσθημα της αδικίας θα φουντώνει. Κι όλα θα κρέμονται από μια κλωστή. Μια σπίθα, μια φωτιά θα αρκεί για να ζήσουμε στιγμές αποκάλυψης. 
·        Η «Σπίθα» του Μίκη είναι ίσως ό,τι πιο καθαρό ακούγεται τον τελευταίο καιρό κι ας είναι η φωνή ενός 80άχρονου Έλληνα. Είναι ό,τι πιο διαυγές ακούγεται αυτόν τον καιρό στον τόπο. Περιμένουμε τα σχόλιά σας για τη στήλη και όχι μόνο… Καλημέρα, καλό κουράγιο, καλή δύναμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου