Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Πρωινός freddo 22/5/2010

·        Δεν φτάνει που ο ΟΑΣΘ αύξησε την τιμή των εισιτηρίων στα αστικά λεωφορεία, όπου επιβατικό κοινό είναι κατά τεκμήριο βιοπαλαιστές, την ώρα που η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πρωτοφανή μέτρα κατά του εισοδήματος του απλού λαού…
·        Δε φτάνει που η ΕΥΑΘ και αυτή προχωρά σε αυξήσεις από το Σεπτέμβριο κόντρα στο γενικό κλίμα της οικονομικής κατάστασης, εντείνοντας και αυτή τη γενική λαϊκή κατακραυγή –όσων βγαίνουν στους δρόμους αλλά όχι μόνο…
·        Μαθαίνω τον τελευταίο μήνα για σχολεία –δημοτικά και γυμνάσια- που πηγαίνουν εκδρομές στο εξωτερικό, που οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές στο εσωτερικό, στους γύρω νομούς κλπ.
·        Θα μου πείτε που το κακό; Αυτές οι εκδρομές γίνονται συνοδεία γονέων. Που σημαίνει τα έξοδα επί δύο ή επί τρία, αναλόγως πόσα παιδιά «πρέπει» να πάνε εκδρομή. Καλούνται δηλαδή οι γονείς να επιβαρυνθούν με έξοδα που αντιστοιχούν σε πολλές περιπτώσεις σε πάνω από το 10% του μηνιάτικου…
·        ...τάχα για «εκπαιδευτικούς λόγους», ακόμη κι όταν πρόκειται για παιδιά που ακόμη δεν έχουν μάθε καλά καλά την αλφαβήτα!
·        Χαρακτηριστικά θα σας πω ότι δημοτικό σχολείο της Τούμπας έστειλε επιστολή στους γονείς που ενημερώνει ότι θα γίνει ημερήσια εκδρομή στη Χαλκιδική με προορισμό ιδιωτική (!) κατασκήνωση με κόστος για κάθε παιδί τουλάχιστον 27 ευρώ (!) εκ των οποίων 17 για το πούλμαν! (η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το ξέρει;)
·        Που σημαίνει, παιδί και γονιός 54 ευρώ και όσοι έχουν κι άλλο παιδί στο σχολείο καλά… να πάθουν: 81 ευρώ. Αυτά τα χρήματα αρκούν για να πάει πενταμελής οικογένεια στη Χαλκιδική, να κάνει μπάνιο στη θάλασσα, να φάει και να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. 
·        Και ξέρετε πως είναι τα παιδιά. Δεν μπορείς να τα πεις όχι, την ώρα που τα άλλα θα πάνε εκδρομή.
·        Φυσικά, οι καθηγητές συμμετέχουν χωρίς να πληρώνουν μία. Εάν πλήρωναν ίσως να το συναισθανόταν αλλιώς…
·        Καλά θα είναι όλοι μας να έχουμε κατά νου ότι με τις περικοπές του ΔΝΤ να έχουν γίνει νόμος, ορισμένοι γονείς σκέφτονται ήδη πως θα τα βγάλουν πέρα τον επόμενο μήνα… Καλημέρα και καλό κουράγιο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου