Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Πρωινός freddo 21/5/2010

·        Μερικοί στη Νέα Δημοκρατία νομίζουν ότι αν τους διώξουν όλους η ΝΔ θα γίνει κυβέρνηση. Και μάλλον τους περνάει. Διότι αυτή τη στιγμή η πολυκατοικία έχει τέσσερις ενοίκους: σαμαρικούς, ντορικούς, καραμανλικούς και τον Καρατζαφέρη.
·        Καλά, όχι και να φορτωθεί ο Τόλης τα δανεικά του Κωλλέτη. Πεντέμισι εκατομμύρια χρωστά ο άνθρωπος στην εφορία, δε χρωστά και της Μιχαλούς. Όπως είπε και ο πρόεδρος των φοροτεχνικών τηλεαστέρας Μ. Ντουκάκης «ο Τόλης πρέπει να έχει άλλη αντιμετώπιση επειδή ερωτευτήκαμε με τα τραγούδια του». Άσε ρε Μανούσο, τόσα χρόνια τραπέζι στις πρεμιέρες του κι ούτε ένα ποτάκι δε κέρασε…
·        Αλλά κι άλλα ονόματα θα σκάσουν σε λίγο. Λογικό σε ένα κράτος ανύπαρκτο, που σκάει ο τζίτζικας, σκάνε οι βόμβες, επόμενο είναι να σκάνε και τα ονόματα.
·        Από αυτή τη στήλη στο ‘χα πει: δεν πάμε καλά. Οι 98 «προληπτικές» προσαγωγές χθες στην Αθήνα, στις πορείες, δεν είναι καλό πράγμα. Εκτός κι αν φταίει το… σακίδιο για το χάλι μας.
·        Η 19η Μαΐου και φέτος βρήκε την ηγεσία του ποντιακού ελληνισμού διχασμένη. Μου θυμίζει το «δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα»…
·        Εν πάσει περιπτώσει. Η αναγνώριση της γενοκτονίας απαιτεί, εκτός από «εκδηλώσεις» διχασμού, πολλά περισσότερα, πιο προχωρημένα. Καταρχήν απαιτεί ένα νέο νόημα…
·        Εντάξει, ιστορική δικαίωση και μνήμη των προγόνων. Καλό αλλά παλιό και δεν αρκεί πια. Σήμερα η αναγνώριση μπορεί να έχει άλλη μεγάλη σημασία: το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και σε όλον τον κόσμο.
·        Όπου αναγνώριση, δήλωση βούλησης για σεβασμό από του νυν και αεί των θρησκευτικών ελευθεριών, των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων κλπ.
·        Να γιατί ο Ιβάν Σαββίδης –αλλά και ο Κρις Σπύρου- είναι πολύ μπροστά όταν ζητούν να λειτουργήσουν στην Παναγία Σουμελά και την Αγιά Σοφιά. Καλημέρα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου