Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Πρωινός Freddo 17/12/2010

Ø     «Μετατρέψατε τη Βουλή σε σωματείο – σφραγίδα. Αρνούμαι να σφραγίζω φιρμάνια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Δεν είμαι υπάλληλος, βουλευτής είμαι. Αρνούμαι να δεχτώ πρακτικές κατοχικού κοινοβουλίου, όπου μιλούν οι εντολείς του ΔΝΤ και φιμώνονται οι εντολοδόχοι του Ελληνικού λαού. Αρνούμαι να παραβρεθώ σε αυτήν την παρωδία. Τούτες τις ώρες γράφεται ιστορία. Ιστορία ενδοτισμού από τη μία, αλλά και αντίστασης από την άλλη.
Ø     »Είναι αυτονόητο ότι εάν παρέμενα θα καταψήφιζα το νομοσχέδιο, το οποίο γκρεμίζει σοβαρά κεκτημένα, πισωγυρίζει τον κόσμο της εργασίας σε συνθήκες του 1950 και επιφέρει οδυνηρές συνέπειες στον κόσμο του μόχθου και της εργασίας».
Ø     Εάν αυτή τη δήλωση την είχε κάνει ένας οποιοσδήποτε ουτιδανός (τι κάνει ο άνθρωπος για να αποφύγει τη λέξη που του ‘ρχεται…) που εξυπηρετούσε το σύστημα, τότε θα έπαιζε πρώτη είδηση. Την έκανε η Σοφία Σακοράφα κι εμείς επιμένουμε να σηκώνουμε ό,τι οι άλλοι θέλουν να περνάνε στα ψιλά.
Ø     Ναι, γράφεται Ιστορία τους τελευταίους στην Ελλάδα, έστω κι αν κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται, κάποιοι άλλοι δεν θέλουν να το πιστεύουν και κάποιοι άλλοι δεν θέλουν να φαίνεται.
Ø     Όποιοι θεωρούν ότι υπερβάλλουμε, ας γυρίσουν ένα χρόνο πίσω. Φανταζόταν κανείς ότι θα φτάναμε σ’ αυτό το σημείο; Ας γυρίσουμε έξι μήνες πίσω, όταν όποιος «έβλεπε» μπροστά του φτώχεια καταραμένη και κοινωνικές εντάσεις θεωρούνταν εξωπραγματικός.
Ø     Κι όμως, στο πι και φι μας δέσανε χειροπόδαρα. Κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε. Το νοιώθεις δίπλα σου (αν κοιτάς γύρω σου) το λέει και μια έρευνα (του ΙΟΒΕ) που την πέρασαν στα ψιλά.
Ø     Σύμφωνα με αυτήν, το 9% έχει χρεωθεί στις τράπεζες και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, το 10% ήδη «τρώει από τα έτοιμα» και το 60% «μόλις τα βγάζει πέρα» με το εισόδημά του. Οι ελάχιστοι υπόλοιποι αποταμιεύουν, περιμένοντας ακόμα πιο δύσκολες μέρες…
Ø     Δυστυχώς, στην πλειοψηφία τους οι πολιτικοί δεν αντιλαμβάνονται αυτό που έρχεται μόλις τελειώσουν «τα έτοιμα». Και εκτός από τις ευθύνες τους για το οικονομικό χάος θα είναι υπεύθυνοι και για το πολιτικό χάος που θα επικρατήσει.
 • Σήμερα απεργούμε πάλι, στέλνουμε μήνυμα στην αυθαιρεσία, στέλνουμε μήνυμα αξιοπρέπειας. Δικής μας και των παιδιών μας. Καλημέρα. Καλή δύναμη.

8 σχόλια:

 1. Are you seeking the hotels with the best rates?! Please kindly visit our website.. Get the special price with the best dealing and free cancellation.. Check these out:

  Dubai Hotels

  Bali Hotels

  Hawaii Hotels

  Maldives hotels

  Zermatt Hotels

  Jakarta Hotels

  Venice Hotels

  Bandung Hotels

  Lombok Hotels

  Paris Hotels

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Dinero Directo http://dinerodirectoya.blogspot.com/2014/08/10-tips-Cuanto-dinero-debo-cobrar-por-mi-producto.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή