Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Πρωινός freddo 12/5/2010


·        Είδατε τη συνέντευξη της Ντόρας στον Χατζηνικολάου; Στάη εναντίον Μπακογιάννη… Τι «χώσιμο» ήταν αυτό; Στη βάση της λογικής φυσικά. Τι θα πει δεν ξέρω ότι θα κάνω κόμμα, δεν κινούμαι κλπ; Εδώ όλος ο γαλάζιος κόσμος γνωρίζει και τους τοποτηρητές και τα τηλεφωνήματα και τις επαφές.
·        Αλλά, προσωπικά, δεν με ενοχλεί το νέο κόμμα. Το αντίθετο. Το ζήτημα είναι ότι το μόνο κόμμα που μπορεί να ανεχτεί αυτή τη στιγμή ο λαός είναι το… σημείο στίξης. Κανένα άλλο.
·        Τώρα κατάλαβα, δήμαρχε, γιατί φαγώθηκες –και καλώς- να φτιάξουν τον κόμβο του Βαγιοχωρίου στην Εγνατία Οδό. Για να ‘χεις κάτι κι εσύ να κλείνεις!
·        ΧΥΤΑ Μαυροράχης, Περιφερειακή, Εγνατία Οδός. Τόποι μαρτυρίου των Θεσσαλονικέων…
·        Παρατηρήσατε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί προσήλθαν στο προεδρικό μέγαρο συνοδεία των επικοινωνιακών τους επιτελείων; Σημειολογικά αυτό καταδεικνύει και το στόχο της σύσκεψης (και την αποτυχία).
·        Βρήκα και αναδημοσιεύω την εξαιρετικά επίκαιρη και διδακτική επιστολή του εθνομάρτυρα μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο, δύο ημέρες πριν το σφαγιασμό του από τους τσέτες, το Σεπτέμβριο 1922.
·        «Ο Ελληνισμός της Μ. Ασίας, το Ελληνικόν κράτος, αλλά και σύμπαν το  Ελληνικόν Έθνος καταβαίνει εις τον Άδην, από του οποίου καμμία πλέον δύναμις δεν θα δυνηθή να το αναβιβάση και το σώση. Της αφαντάστου ταύτης καταστροφής, βεβαίως αίτιοι είναι οι πολιτικοί και προσωπικοί Σας εχθροί (…)»
·        Θυμάστε που πριν από λίγα χρόνια, με το μυαλό στην ανανέωση της πολιτικής ζωής, απορούσαμε πως γίνεται οι πολιτικοί να παραμένουν μέχρι τα βαθιά γεράματα ενώ ακόμη και ο απλός εργαζόμενος βγαίνει στη σύνταξη στα 55 του;
·        Ε, να τώρα! Οι πολιτικοί βρήκαν τη λύση: θα δουλεύουμε ΚΑΙ εμείς μέχρι τα βαθιά γεράματα! Τι τα ‘θελες…
·        Απίστευτο κι όμως αληθινό! Γραφεία της τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στήθηκαν εντελώς φανερά και απροκάλυπτα σε ισόγειο κεντρικότατου σημείου της Ελευσίνας!
·        Νέβερ μάιντ! Έρχεται κι ο Έρντι και πρέπει να τον υποδεχθούν…
·        Καλά που είναι και ορισμένοι μπλόγκερς που σπάνε την ομερτά της ενημέρωσης. Καλημέρα…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου