Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Πρωινός freddo 8/12/2010


Ø     Όχι που θα τον άφηναν να έχει την… πρωτοβουλία. Ακόμη δεν ανέλαβε ο νέος δήμαρχος, ο Γιάννης Μπουτάρης, και η παράταξή του εμφανίζεται διχασμένη. Από δυο χωριά χωριάτες… Κάθε λέξη κατά κυριολεξία.
Ø     Δεν φταίει βέβαια ο κυρ Γιάννης ούτε ο «Αβραμό» ούτε ο Κουράκης, αλλά το βαθύ ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονίκης που ήρθε να «πουλήσει» ενότητα! Ποιοι; Αυτοί που επί 24 χρόνια έχαναν το δήμο γιατί υπονόμευαν και τη μάνα τους! 
Ø     Το αίτημα και το μήνυμα είναι ξεκάθαρα: κόμματα, μακριά από την αυτοδιοίκηση. Αν είναι να καπελώσουν τη νέα δημοτική αρχή, Θεσσαλονίκη μου περαστικά… Άλλη μια ευκαιρία χαμένη. Και χειρότερα.
 
Ø     Αφήστε τους… Μ.Α.Κ. να κάνουν το κουμάντο τους! Δεν συνηθίζω να κάνω προσωπικές αναφορές, όμως δεν είναι πολλοί σαν τον Π. Αβραμόπουλο και τον Ανδ. Κουράκη που φύγανε από το μαντρί βάζοντας πάνω απ’ όλα την προσωπική τους αξιοπρέπεια και τα πιστεύω τους. Τόσα χρόνια πάλεψαν κόντρα στα κομματόσκυλα κάθε απόχρωσης, κέρδισαν, αλλά όπως φαίνεται είναι μακρύς ο δρόμος για την τελική νίκη.
Ø     Το γυρίζουν οι εργοδότες σε μερική απασχόληση (μήπως ο σωστός όρος είναι «μερική ανεργία»;), σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Από 120.021 συμβάσεις το 2009, φέτος έχουμε 195.655! Σαφής η τάση.
Ø     Αυτά συμβαίνουν αφού όταν η εργασία έγινε απασχόληση στα τέλη του ‘90, οι εργατοπατέρες (και όχι μόνο) δεν έδωσαν σημασία στη λέξη… παρά μόνο στο πως θα διατηρήσουν τα προνόμιά τους.
Ø     Του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου στο facebook: Ο Ναπολέων, όταν πήγαινε σε μια μάχη με 20.000 στρατιώτες, έδινε εντολή στην επιμελητεία του να προμηθευτεί τρόφιμα για 15.000, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι, ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΧΗ, δεν θα του χρειαστούν περισσότερα. Αχ. Είναι τόσο απλή η εξίσωση όταν ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ είναι ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Αφιερωμένο στον Ντομινίκ Στρος Καν με ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. Καλημέρα, καλά νεύρα, καλή δύναμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου