Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Ή άσχετοι ή ιδιοτελείς

Πέντε μόλις μέρες χρειάστηκαν για να επιβεβαιώσουν το επικοινωνιακό λάθος του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ να καλύψει πλήρως, χωρίς να αφήσει καν περιθώριο ελιγμού, τους υπουργούς του -και τον Γ. Βουλγαράκη περιλαμβανομένου. Άξιον απορίας είναι ποιος πρότεινε και ποιος αποφάσισε να κρατήσει ο Καραμανλής αυτή τη στάση -προφανώς το επικοινωνιακό επιτελείο.
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: είτε ορισμένοι είναι πολύ μακριά από το κοινό αίσθημα είτε επιχείρησαν να παραπλανήσουν τον πρωθυπουργό. Θα πει κανείς "και ο πρωθυπουργός που ζει;". Γιατί εδώ δεν ισχύει το τι Αθήνα τι Ραφήνα. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ο ηγέτης πρέπει να αντιλαμβάνεται ορισμένα πράγματα από μόνος του. Χωρίς συμβουλάτορες και δημοσκοπήσεις. Αλλιώς δεν είναι ηγέτης.

Και νομίζω ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Πέρα από όσους "εκπληρώνουν συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης", υπάρχουν και οι άλλοι, οι άδολοι, οι καθαροί, που ζούνε την καθημερινότητα, χωρίς γυάλες και κόλακες. Αυτούς πρέπει να ακούει ο Καραμανλής, αν και δυστυχώς μέχρι στιγμής πολλοί ΝΔκράτες πήραν κάτω από τη βάση στην επιλογή συνεργατών. Και την πάτησαν. Άρα δεν απομένουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

13Σεπ2008


FOTO: @ΓΙΑΝΝΗΣ Θ. ΚΕΣΣΟΠΟΥΛΟΣ / "Γαλάζιο μαγαζάκι", Κωνσταντινούπολη (παραπλεύρως πλατείας Αγιασοφιάς-Μπλε Τζαμιού), 16-8-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου