Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Τα σχέδια ανατροπής και ο Καραμανλής

Ο Καραμανλής με την ομιλία του στη Κεντρική Επιτροπή της Παρασκευής δεν απευθύνθηκε μόνο στους αποκαλούμενους "αντάρτες". Απευθύνθηκε και προς τους ενορχηστρωτές της ανταρσίας εναντίον της Νέας Δημοκρατίας που φαίνεται να κορυφώνεται τελευταία. Προς κέντρα, δηλαδή, έξω από το κόμμα του. Εκείνα που τον Ιούλιο παρήγγειλαν μια καλή δημοσκόπηση για το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου και τον Σεπτέμβριο βρήκαν την ευκαιρία να την ξεφουρνήσουν.
Γι' αυτό μίλησε για ανατροπή και ανατροπείς. Και ανάγκασε την πλειοψηφία των βουλευτών του να υπερθεματίσουν στο όνομά του, πλην βεβαίως Τατούλη. Επίσης πέτυχε να προκαταβάλλει εξελίξεις τύπου 1993 (και '65) αλλά και να αφαιρέσει το ηθικό δικαίωμα για κάτι τέτοιο από όποιον τυχόν το απεργάζεται ή όποιον εμφανίζεται πρόθυμος για αποστασία. Για να το κάνει κάτι παραπάνω ξέρει. Κάτι θα έχει ακούσει που δεν το ακούσαμε εμείς. Μην ξεχνάμε τον ελληνορωσικό αγωγό αερίου και τους Αμερικανούς -οι οποίοι λατρεύουν τους εκδημοκρατισμούς άλλων χωρών.
Αφαιρώντας το ηθικό δικαίωμα, ανάγκασε τον Καρατζαφέρη να δηλώσει ότι κανείς δεν είναι δεκτός στο κόμμα του αν προηγουμένως δεν παραδώσει την "ψυχή" του στη Νέα Δημοκρατία. Είπε δηλαδή ξεκάθαρα ότι δεν θέλει αποστάτες, ότι δεν είναι αυτός που απεργάζεται σχέδια ανατροπής αλλά και ότι δεν θα γίνει αυτός το όχημα που θα εκμεταλλευτούν κάποιοι για να φέρουν στην Ελλάδα την Δηθεναριστερά.
Ακόμη και η περίπτωση Δαϊλάκη δεν φαίνεται πολύ ξεκάθαρη. Ο Καραμανλής φαίνεται ότι δίνει μια τεράστια μάχη, με λάθη φυσικά και με αδυναμίες (Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης, οικονομική πολιτική), όμως εκτιμώ ότι θα είναι αυτός που θα κερδίσει τη συμπάθεια της κοινής γνώμης ερχόμενος αντιμέτωπος με συμφέροντα, ιδιοτέλειες, κομματισμούς, ντόπια και ξένα κέντρα όπως θα 'λεγε και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου.
Είναι τόσο βάναυση η επίθεση που δέχεται που στο τέλος μπορεί να του κάνει καλό.

Υ.Γ. Είναι δυνατόν το "Πρώτο Θέμα" να εκδίδει ανακοίνωση ξεμπροστιάζοντας τον Θανάση Γιαννόπουλο που έδωσε την πολιτική απάντηση για τη συνέντευξή του; Τι είναι και εκδίδουν ανακοίνωση; Πολιτική κάνουν ή δημοσιογραφία; Είναι δυνατόν κι άλλος δημοσιογράφος να κάνει το ίδιο για τον Σαλμά της Αιτωλοακαρνανίας; Όλοι Μάκηδες γίνανε πια; Λίγη δεοντολογία δεν υπάρχει; Δεν έχουν υποχρέωση να προστατέψουν την πηγή τους, τον συνεντευξιαζόμενό τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου