Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Από γυναικών άρξασθε




Γράφει η Μένη Λυσαρίδου, πρώην μέλος Κ.Ε. ΝΔ

“Οι γυναίκες στα κέντρα λήψης αποφάσεων” είναι το θέμα που επέλεξε η τοπική Νέα Δημοκρατία ως εναρκτήρια εκδήλωση των γυναικείων τμημάτων της και ως νέα Νέα Δημοκρατία, όπως αυτοαποκαλείται εσχάτως στις ενημερωτικές προς τα μέλη της επιστολές.

Ο τίτλος θα μπορούσε να ήταν ενδιαφέρων και προκλητικός τη δεκαετία του '80, όταν οι γυναίκες διεκδικούσαν ισότητα στην κοινωνία και πολιτική χειραφέτηση, μέσα από ένα κίνημα που διαπερνούσε οριζόντια όλα τα πολιτικά κόμματα.
Σήμερα, ύστερα από 30 χρόνια, οι γυναίκες μετέχουν ενεργά και συχνά στην πρώτη γραμμή σε όλα τα επίπεδα προετοιμασίας και λήψης αποφάσεων, επηρεάζοντας έτσι τη ζωή όλων.
Μια ματιά στα άλλα κόμματα, στις υπηρεσίες, στους φορείς, στα πανεπιστήμια και στην κοινωνία θα ήταν αρκετή να το επιβεβαιώσει.
Ότι η Νέα Δημοκρατία έχει την πολυτέλεια να επαναφέρει στην επικαιρότητα ένα ιστορικό θέμα τρεις εξηγήσεις μπορεί να έχει.
Ή αποτελεί ομολογία αποτυχίας, επειδή αδυνατεί να αποτυπώσει στο εσωτερικό της αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία.
Ή γνωρίζει τι συμβαίνει, αλλά οι άντρες της δεν έχουν λύσει ακόμη το πολιτικό τους οιδιπόδειο σύμπλεγμα, οπότε εδώ χρειάζονται οι υπηρεσίες ενός ικανού ψυχιάτρου, που θα προτείνει θεραπεία, πράγμα που... σήμερα διαθέτει.
Ή επέλεξε το θέμα προσχηματικά με αφορμή τον διορισμό νέας υπεύθυνης Γυναικών στη Θεσσαλονίκη και της παρουσίας εδώ της γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων. Μαχητικά και δοκιμασμένα μέλη του κόμματος και οι δύο, δεν είχαν λόγο να υποκύψουν σε συνταγές αμφιβόλου πολιτικού και επικοινωνιακού αποτελέσματος.
Τα πάντα γύρω ανατρέπονται και οι γυναίκες της ΝΔ θα ρωτούν την επί σειρά ετών υπεύθυνη Γυναικών γιατί συναίνεσε στην καταστρατήγηση του καταστατικού σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή γυναικών κατ' ελάχιστον 30% σε όλα τα όργανα του κόμματος, όπως προβλέπεται.
Ας μιλήσουμε όμως με όρους σημερινούς. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα δεν υπάρχουν αμιγώς γυναικεία ζητήματα.  Όχι γιατί οι γυναίκες έλυσαν τα ζητήματά τους, αλλά γιατί τα δικά τους θέματα αγγίζουν πλέον όλη την κοινωνία. Με την έννοια αυτή, είναι ώρα να ζητήσουμε την κατάργηση των γυναικείων τμημάτων του κόμματος. Τερματίζοντας την παρακμιακή τους πορεία θα τιμήσουμε τον ιστορικό τους ρόλο.
Οι γυναίκες της ΝΔ πρέπει να συμμετέχουν επί ίσοις όροις σε όλα τα τμήματα και τα όργανα του κόμματος, ώστε να το εμπλουτίσουν ποιοτικά και ποσοτικά.
Η ΝΔ δεν είναι αυτή το συντηρητικό κόμμα σήμερα στη χώρα και είναι καιρός να πιάσει φιλελεύθερη περπατησιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου