Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010

Εμείς (οι πολίτες) θα πάρουμε τίποτε;

Πριν λίγα χρόνια όποιος τολμούσε να μιλήσει για γερμανικές αποζημιώσεις υπέρ της Ελλάδας θεωρούνταν εθνικιστής, άντε το λιγότερο αντιευρωπαϊστής. Ακόμη και όταν ο Θ. Πάγκαλος ως υφυπουργός Εξωτερικών πριν δέκα χρόνια είχε αποκαλέσει τη Γεμρανία γίγαντα με μυαλό μικρού παιδιού, προκαλώντας σάλο σε διεθνές επίπεδο, ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε αντιμετωπιστεί ως ακραίος. Από ποιους; Από αυτούς που σήμερα μας καλούν σε μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων, από αυτούς που σήμερα τα βάζουν ακόμη και με τις ξανθιές Γερμανίδες που… ερωτεύτηκαν στη δεκαετία του ’80, από αυτούς που σήμερα ξύπνησαν και ζητούν από τη Γερμανία να αποζημιώσει την Ελλάδα για τα εγκλήματα του ναζισμού, μόνο και μόνο επειδή ένα περιοδικό έπαιξε στο photoshop με την Αφροδίτη της Μήλου.
Εντάξει απαράδεκτο το μήνυμα του Focus, αν και προσωπικά απλώς γελάω. Στο κάτω κάτω δικαιούται ο καθένας να έχει διαφορετική άποψη από τη δική μας. Θα τον στείλουμε στην κομαντατούρ; Ή είναι χειρότερο το Focus από τις ασχήμιες των Σκοπιανών που, επιπροσθέτως, υποκρύπτουν και μια αδικαιολόγητη επιθετικότητα; Εκεί, όμως, δεν είδα να κόβουμε το καζίνο στα σύνορα, ούτε επιχειρήσεις να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους. Κι όποιος τόλμησε να μιλήσει για εμπάργκο, έστω στο πλαίσιο της διπλωματίας, «ταμπελώθηκε» ως ακροδεξιός, ως εθνικιστής, ως του Καρατζαφέρη.
Το δια ταύτα είναι ότι για μία ακόμη φορά οι εξουσίες πέτυχαν αυτό που ήθελαν: να μας κάνουν να ξεσπάμε στο δέντρο και να χαϊδεύουμε το δάσος.
Τουλάχιστον, από τις γερμανικές αποζημιώσεις –αν τυχόν δώσει κανένα ευρώ η Μέρκελ- εμείς θα πάρουμε τίποτε; Ή όλα θα πάνε στις γνωστές άγνωστες τσέπες αυτών που λυμαίνονται εδώ και δεκαετίες την Ελλάδα και εμάς, τους απλούς πολίτες; Άμα είναι να μη χαλιόμαστε με τους Γερμανούς… Καλό Σ-Κ.
    
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στις 27/2/2010. 

1 σχόλιο:

 1. Προς το Blog σας
  Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
  Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
  Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
  Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
  www.ksipnistere.blogspot.com

  www.ksipnistere.gr
  Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή