Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Να όπλα για το Μακεδονικό


Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τσολάκης πήρε μια πολύ καλή συνέντευξη από τον καθηγητή κλασσικών σπουδών και συγγραφέα Ρίτσαρντ Στόουνμαν.
Ο Στόουνμαν χαρακτηρίζει εξωφρενικό να μιλούν τα Σκόπια για «σκλαβωμένα εδάφη». «Και σε ορισμένες πηγές έχω διαβάσει τη Θεσσαλονίκη να αναφέρεται ως σλαβικός λιμένας. Από πού κι ως πού; Για αιώνες, η πλειοψηφία στη Θεσσαλονίκη ήταν Έλληνες και στη συνέχεια Σεφαραδίτες Εβραίοι και μουσουλμάνοι, ποτέ Σλάβοι κι ας ήταν παρόντες. Τα δε σύνορα του αρχαίου βασιλέιου της Μακεδονίας δεν έχουν τίποτα να κάνουν με αυτά της ΠΓΔΜ, η οποία αντιστοιχεί πλήρως στην περιοχή που στην αρχαιότητα ήταν γνωστή ως Παιονία. Το Μακεδονικό είναι, βέβαια, πολύπλοκο ζήτημα. Που να εξηγείς, όμως, σε αυτούς που επιθυμούν απλές απαντήσεις…» απαντά στην τελευταία ερώτηση του δημοσιογράφου.
Να όπλα για την ελληνική άποψη. Πραγματικά και σοβαρά. Ας μην περνάμε τέτοιους ανθρώπους στο ντούκου.
30Ιουλ2008


FOTO: @ΓΙΑΝΝΗΣ Θ. ΚΕΣΣΟΠΟΥΛΟΣ / "Μεγαλέξανδρος", Θεσσαλονίκη, Ιούνιος 2008

1 σχόλιο:

  1. Επιστρατεύουν τον Μ. Αλέξανδρο σε σποτ!

    Και με τηλεοπτικά σποτ που εμφανίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο να επιτίθεται στα... Γαυγάμηλα επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων να «συνεπάρει» τους πολίτες της, παραλληλίζοντας τις επιτυχείς μάχες του στρατηλάτη με αυτήν που δίνεται αυτές τις μέρες για τη διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία. «Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη νίκη, εσύ είσαι η Μακεδονία», φέρεται να λέει ο Μέγας Αλέξανδρος στο σποτ, ακολουθούμενος από μακεδονική φάλαγγα σαν να καλεί εμμέσως τους Σκοπιανούς να είναι σε επαγρύπνηση λίγο πριν από την επίθεση...


    http://www.youtube.com/watch?v=SRevveqFltU

    *Ο Μέγας Αλέκος ομιλεί στα ... ντόπια!


    http://www.youtube.com/watch?v=WZwgl9-G00Q

    *Όλα τα λεφτά είναι το όνομα της ... Κλεοπάτρας στα κυριλλικά υπό τους ήχους του Παπαθανασίου (Μιλάμε για κλοπή σε όλα τα επίπεδα!) Α, ναι και ο Πούτιν είναι επίγονος του μεγάλου στρατηλάτη...



    http://www.youtube.com/watch?v=KMkVYLqoTf4


    *Άθελά του κι εδω ο Πούτιν ξαναπαίζει τον ρόλο του. Εδώ εκπροσωπείται από το πλήρωμα ενός υποβρυχίου που αναδύεται ... στην Makedonija!
    Α, ναι η διαφήμιση γυρίστηκε για λογαριασμό της η Cosmofon, θυγατρική της Cosmote στην πΓΔΜ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή