Δύο θέματα κυριαρχούν στην τηλεοπτική επικαιρότητα των «δελτίων των οκτώ», τις τελευταίες εβδομάδες: η γρίπη των χοίρων και οι πρόωρες εκλογές.
Μέχρι και το ΕΣΡ παρενέβη για τη διαχείριση της γρίπης. Μια χώρα που ισχυρίζεται ότι διαθέτει εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπισής της, αδυνατεί να αντιμετωπίσει την τηλεοπτική της πανδημία. Καθημερινά συναντώ ανθρώπους, φίλους, πολίτες οι οποίοι μου εκφράζουν την απέχθεια τους για «τα κανάλια», που δυστυχώς οι πρωταγωνιστές τους έχουν ταυτιστεί μονοπωλιακά με τη δημοσιογραφία χωρίς στην ουσία να έχουν καμία απολύτως σχέση. Ο κόσμος έχει βαρεθεί τη γρίπη πριν καν αυτή ακόμη έρθει στη χώρα μας. Τι θα σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι ακριβώς έλεγε εκείνο το παραμύθι με το πρόβατο που έκανε πλάκα ότι έρχεται ο λύκος και τρέχανε όλοι να το βοηθήσουν όμως μια – δυο – τρεις πλάκα, όταν την τέταρτη ήρθε στα σοβαρά ο λύκος δεν έπαιρνε κανείς το πρόβατο στα σοβαρά…
Καλά, για τις πρόωρες εκλογές που είχαμε πρωτακούσει ότι θα γινόταν τον Μάρτιο του 2008 (!!!) –θυμάστε;- έξι μόλις μήνες μετά την εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου του 2007, ούτε λόγος. Στο μέσο τη κυβερνητικής θητείας, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα και δίνει και καμιά παροχή επιτέλους στο λαό και η αντιπολίτευση την καταγγέλει για παροχολογία! Είναι εκνευριστικά αστείο! Κοντεύουμε να πάθουμε το απλό: να μην πιστεύουμε στα μάτια μας. Να βγει δηλαδή ο πρωθυπουργός και να ανακοινώσει ότι τον Οκτώβριο πάμε σε εκλογές και να περιμένουμε ν’ ακούσουμε τι θα πουν τα κανάλια –όχι τίποτα, να το επιβεβαιώσουμε βρε παιδιά…
Κάπως έτσι, λοιπόν, καταντήσαμε. Να πελαγοδρομεί το σοβαρό στο πέλαγος του γελοίου. Να υπομένει ένας ολόκληρος λαός την ανοησία των καναλιών, τις σκοπιμότητες των μεγάλων συμφερόντων, τη μετριότητα των πολιτικών.
Άπαντες είναι βέβαιοι ότι οι ευρωεκλογές έστειλαν μήνυμα. Μόνο που το μήνυμα δεν ήταν μόνο ένα, ήταν πολλά, πολλά προς πολλούς: προς την κυβέρνηση, προς την αντιπολίτευση, προς τα μικρότερα κόμματα, προς τους δημοσιογράφους. Ο κόσμος τους βαρέθηκε όλους. Στην Ελλάδα του 2009, στην Ελλάδα που διαθέτει τόσες στρεβλώσεις όσες και οι παραλίες της, φαίνεται ότι οι περισσότεροι δεν το ‘πιασαν. Δυστυχώς. Και συνεχίζουν τα ίδια λάθη. Το κρίμα είναι ότι θα την πληρώσουμε πάλι εμείς, ο λαός.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου