Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Είμαστ' ακόμα ζωντανοί!

Παρά τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και υποχρεώσεις του υπουργείου Πολιτισμού, που προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες οκτώ δήμων για χρέη από τις προγραμματικές συμβάσεις, αλλά και προβλήματα στους φορείς, η Θεσσαλονίκη είναι ακόμα ζωντανή.
Χάρη στην έκθεση με έργα Νταλί στη Δημοτική Πινακοθήκη, στη Photobienalle που έχει γεμίσει φωτογραφία την πόλη, στις "Θεατρικές Συναντήσεις" του δήμου Καλαμαριάς που έχει φέρει ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις του αθηναϊκού χειμώνα στη Θεσσαλονίκη, στις "Προτάσεις" της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης - νεανικός αντίλογος στη "Θεατρική Άνοιξη" που την έχουν σπρώξει από τον 4ο όροφο του υπουργείου εδώ και χρόνια, το αφιέρωμα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον Μάη του '68... Από κοντά κορυφαίες προσωπικότητες του πνεύματος (Γκλεν Λόουρι, Γκίντερ Κρες) και σημαντικές συναυλιακές παρουσίες.
Είναι μια καλή απόδειξη για τη σημασία του να πέφτουν στο τραπέζι καλές ιδέες. Θα ήταν αφέλεια να ισχυριστεί κανείς ότι τα χρήματα είναι περιττά, όμως λίγες φορές έχουμε γίνει μάρτυρες για κρατικά και ιδιωτικά λεφτά που πάνε στράφι καθώς επενδύονται στου καθενός το ό,τι να ΄ναι;
14Μαϊ2008
FOTO: @Γ. ΚΕΣΣΟΠΟΥΛΟΣ / "Γεια μας!", Θεσσαλονίκη, 13-5-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου