Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Έκθεση Αλίνας Μάτσα στη γκαλερί ATRION

Μετά τη συμμετοχή της στη σημαντική έκθεση “Experiencing Greece: travels through an enchanted landscape” (Βιώνοντας την εμπειρία της Ελλάδας: Ταξίδια μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο) που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, η Αλίνα Μάτσα παρουσιάζει την 6η ατομική της έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης ATRION (Τσιμισκή 94, 2310 285890)
Την έκθεση που έχει τίτλο «Το παραμύθι ξεκινά» θα εγκαινιάσει ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης την Πέμπτη 22 Μαΐου 2008 στις 19:00.
Το έργο της Αλίνας Μάτσα, αποτελεί ένα παλίμψηστο πεδίο, όπου αδιάκοπα αποδομούνται και αναδομούνται τα χρώματα και τα υλικά. Μείξεις χρωμάτων σε λεπτότατες αποχρώσεις του ουρανού και της θάλασσας, αλλεπάλληλες διαφάνειες, απρόοπτες εναλλαγές ρυθμών και τεχνοτροπιών, καλύπτουν την επιφάνεια του ξύλου, διερευνούν τον εσώτατο πυρήνα των πραγμάτων, αποκαλύπτουν νεότευκτους κι εύθραυστους μικρούς κόσμους, πλάθουν συμπαγή στρώματα ύλης: άλλοτε δημιουργούν ψευδαισθήσεις ύπαρξης, κι άλλοτε συνομιλούν με την απουσία της, επικαλούμενες όλες τις αισθήσεις του θεατή. Μένει στον ίδιο να αποφασίσει, εάν πρόκειται για την πρώτη ύλη των ονείρων, ή για αταξινόμητες κι αυτοσχέδιες εγγραφές της πραγματικής μνήμης, σε ετούτο το χειροποίητο και άχρονο προσωπικό ημερολόγιο της ζωγράφου.
Η Αλίνα Μάτσα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Καλές και Εφαρμοσμένες Τέχνες στη Φιλαδέλφεια, στις Η.Π.Α. Έκτοτε παρουσιάζει τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ ταυτόχρονα εκτελεί τοιχογραφίες σε μεγάλη κλίμακα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, εφαρμόζοντας διαφορετικές τεχνοτροπίες και χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά.
Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία της:
-Το Μάρτιο του 2007 συμμετείχε στην έκθεση 16 Ελλήνων εικαστικών με τίτλο «Διαδρομές Ελληνικής -Ζωγραφικής» που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.
-Τον Ιούλιο του 2007 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση Realia Mundi/Εγκόσμια, στο Ίδρυμα Κυδωνιέως, στην Άνδρο.
-Το Νοέμβριο του 2007 συμμετείχε στην ομαδική εικαστική έκθεση «ΓΕΝΕΘΛΙΟΣ ΤΟΠΟΣ» στο Μουσείο Μπενάκη.
-Τον Απρίλιο του 2008 συμμετείχε στη μεγάλη έκθεση σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών στο Πεκίνο με τίτλο “Experiencing Greece: travels through an enchanted landscape” που επιμελήθηκε η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Αίθουσα Τέχνης ATRION, Τσιμισκή 94, Τ: 2310 285890, F: 2310 286165 / info@atriongallery.gr, www.atriongallery.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου