Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Ιανός κατά Σκούρτη: μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2008
Μόλις ενημερώθηκα από τους συνεργάτες μου ότι ο συγγραφέας Γ. Σκούρτης με επιστολή του καταγγέλλει διάφορα ανάρμοστα και απολύτως ανακριβή . Επειδή βρίσκομαι εκτός Αθηνών θα δώσω μία τηλεγραφική απάντηση και αύριο επιστρέφοντας θα απαντήσω αναλυτικά.
Ισχυρίζεται ο Γ.Σ :
-Ότι έδωσα εντολή να μην πωλείται το βιβλίο του «Το Παραλήρημα» επειδή αναφέρεται στο Χρήστο Ζαχόπουλο. Υπάρχουν αποδείξεις λιανικής που ακυρώνουν τον ψευδή ισχυρισμό του .
Αναφέρεται στο Χρήστο Ζαχόπουλο ως «εξέχοντα υπάλληλο μου», ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι ο Χρήστος Ζαχόπουλος νοσηλεύεται σε κλινική αποκατάστασης της Θεσσαλονίκης και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε να είναι «εξέχων υπάλληλος μου».
-Υπαινίσσεται με μία αναφορά στο Δεκέμβριο του 2005, ότι όταν άνοιξε το κατάστημα του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα ο Χρήστος Ζαχόπουλος ήταν «Κυρίαρχος των κονδυλίων» και ότι ο ΙΑΝΟΣ ευνοήθηκε με κάποιο τρόπο από αυτό «το γεγονός» . Θέλω να ενημερώσω τον Γ.Σ. και τη κοινή γνώμη ότι ο ΙΑΝΟΣ δεν χρηματοδοτήθηκε ΠΟΤΕ με οποιονδήποτε τρόπο από το ΥΠΠΟ. Όποιος γνωρίζει τον Χρ. Ζαχόπουλο και εμένα προσωπικά, θα ήξερε ότι κανένας μας δεν συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο.
-Ισχυρίζεται ότι η ανύπαρκτη «απαγόρευση» της κυκλοφορίας του βιβλίου του ισοδυναμεί με εντολή «Κάψτε τα βιβλία», τη στιγμή που όλη η Ελλάδα που διαβάζει, γνωρίζει ότι στα 24 χρόνια που λειτουργεί ο ΙΑΝΟΣ υπερασπίστηκε τους συγγραφείς και την ελευθερία της γνώμης τους με τέτοιο τρόπο, που χρειάστηκε να συγκρουστεί με πολλές ομάδες όταν βρέθηκαν να πετροβολούν τις βιτρίνες του και να τρομοκρατούν τους συνεργάτες του.
Λυπάμαι πολύ που ένας συγγραφέας του μεγέθους του Γ. Σκούρτη επιστρατεύει τόσα ψέματα και τόσους βρώμικους υπαινιγμούς για να προβάλλει το βιβλίο του!
Ν. Καρατζάς
Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος
ΙΑΝΟΣ Αλυσίδα Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου