Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Καταγγελία Σκούρτη κατά Ιανού

Αντιγράφω από το σημερινό "Έθνος" ως εισαγωγή στο προηγούμενο:
«Μια καταγγελία χθες του Γιώργου Σκούρτη άναψε τα αίματα. Ο συγγραφέας, ο οποίος προσφάτως εξέδωσε το μυθιστόρημα «Σε παραλήρημα», το οποίο φωτογραφίζει την υπόθεση Ζαχόπουλου, κατήγγειλε ότι ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Ιανός», Νίκος Καρατζάς («ρηξικέλευθο» τον χαρακτηρίζει), έδωσε εντολή στους πωλητές του «να μην πωλούν το βιβλίο του, επειδή, λέει, ξεφτιλίζει τον φίλο του κ. Χρήστο Ζαχόπουλο και δεν θέλει να τον κάνει "ρόμπα" από το δικό του βιβλιοπωλείο».
Και συνεχίζει ο Σκούρτης: «Είναι άκρως συγκινητική η φιλική και ανθρώπινη συμπαράσταση του κ. Καρατζά προς τον παλιόφιλό του από τη Θεσσαλονίκη - και νυν εξέχοντα... "υπάλληλό" του. (Να θυμίσω πως ο "Ιανός" στην Αθήνα άνοιξε το 2005, όταν ο Ζαχόπουλος ήταν ο κυρίαρχος των κονδυλίων του ΥΠΠΟ)».
Ο ιδιοκτήτης του «Ιανού», με ανακοίνωσή του, διέψευσε ότι έδωσε εντολή να μην πωλείται το βιβλίο του Σκούρτη, επικαλούμενος αποδείξεις λιανικής. Ακόμη, αναφέρει ο κ. Καρατζάς, ο Χρ. Ζαχόπουλος δεν θα μπορούσε να είναι «εξέχων υπάλληλός του» αφού νοσηλεύεται σε κλινική αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη. Και, επιπλέον, «ο Ιανός δεν χρηματοδοτήθηκε ποτέ με οποιονδήποτε τρόπο από το ΥΠΠΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου