Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

SYRISA

Μια από τις σημαντικότερες πολιτικές συνέπειες των γεγονότων του τελευταίου μήνα του 2008, ήταν ότι εκτέθηκε ανεπανόρθωτα (για εκείνον) ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η Αλέκα Παπαρήγα πρώτη είπε την μεγάλη αλήθεια, αυτήν που δεν τολμά να πει η υποτιθέμενη «αντίπαλη ιδεολογία»: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των βανδάλων. Στη συνέχεια ο Γιώργος Καρατζαφέρης έριξε τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πιο χρήσιμος αθυρόστομος της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ο Θόδωρος Πάγκαλος, ολοκλήρωσε τη διακομματική –πλην επίσημης ΝΔ- συμφωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, είναι δαίμονας; Όχι. Απλώς ποντάρει όλα τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλεύεται και αξιοποιεί –αν όχι οργανώνει σε κάποιο επίπεδο- όλες εκείνες τις εξωκοινοβουλευτικές ομάδες (αναρχικούς, κουκουλοφόρους, αντιεξουσιαστές κ.ά.) που αμφισβητούν θεμελιώδεις αξίες της αστικής δημοκρατίας. Υποδαυλίζει, αν μην τι άλλο, εκείνους που χρησιμοποιούν τις μεθόδους του αντάρτικου πόλεων προσαρμοσμένες στις νέες τεχνολογίες προκειμένου να εμφανίζουν την ιδιοτέλεια της οργάνωσής τους ως γενικευμένη εξέγερση.
Τα ίδια έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν δύο χρόνια με το περίφημο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού. Χωρίς κανένα σεβασμό όχι μόνο στην άποψη της πλειοψηφίας, αλλά ούτε στους επιστημονικούς κανόνες της ιστοριογραφίας και της ανάδειξης ενός βιβλίου σε σχολικό εγχειρίδιο, επιχείρησαν στελέχη του όχι να επιβάλλουν την νηφάλια προσέγγιση αλλά να παραχαράξουν την ίδια την Ιστορία.
Η υποκρισία, φυσικά, τεράστια. Ο μακράν πλουσιότερος πολιτικός της χώρας συνεπικουρούμενος από έναν καθαρόαιμο παιδιόθεν τρόφιμο του κομματικού σωλήνα, θέλουν να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι αγωνίζονται για τη γενιά των 700 ευρώ κ.ά. Γι’ αυτό και το 2004, όταν το ΚΚΕ είχε αναρτήσει πανό στην Ακρόπολη η «Αυγή» έγραφε ότι «το θέμα είναι η χρησιμοποίηση ενός χώρου για εντυπωσιοθηρία. Κάτι ανάλογο έκανε και ο χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων, το αμερικανικό κανάλι NBC»! Πριν από δύο εβδομάδες, όταν νέοι του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησαν το πανώ της… επανάστασης στον Ιερό Βράχο, η ίδια εφημερίδα θυμήθηκε τον Γλέζο και τον Σάντα ισχυριζόμενη ότι οι νεολαίοι του ΣΥΝ «άφησαν το δικό τους στίγμα στην πορεία της ιστορίας»...

Το παρόν κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Κεντρί" στις 3/1/2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου