Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Διαβάστε αύριο στο «Κεντρί»

* Ο πλέον πολυσυζητημένος αμερικανός πρόξενος της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια, ο Χόιτ Γι, μιλά στο «ΚΕΝΤΡΙ» λίγο πριν αναχωρήσει για το Αφγανιστάν, επόμενο σταθμό της θητείας του. Μεταξύ άλλων αφήνει ανοιχτό το θέμα ύπαρξης «μακεδονικής» μειονότητας στη Β. Ελλάδα λέγοντας ότι «Το θέμα του ονόματος είναι θέμα κοινών συμφερόντων».

* Αλλάζουν τα δεδομένα στις ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης, οι οποίες προστατεύουν τράπεζες, δημόσιες επιχειρήσεις, πρόσωπα και περιουσίες. Η φύλαξη μέχρι τώρα γίνονταν με υπερσύγχρονα συστήματα συναγερμού. Τα πράγματα όμως άλλαξαν… Στο εξής οι ιδιωτικοί υπάλληλοι των εταιρειών σεκιούριτι θα προστατεύουν πελάτες και ιδιοκτησίες με όπλα!

* Είναι αιρετός από το 1978 και μάλιστα σε ένα Δήμο που από… τσαμούρια (λάσπες) μετατράπηκε σε μια από τις πιο καλές και ακριβές περιοχές της Ελλάδος. Ο Χριστόδουλος Οικονομίδης, νυν δήμαρχος Καλαμαριάς, μετά από πολλά χρόνια, 16 το σύνολο, εγκαταλείπει την Τ.Α. καβάλα στ’ άλογο, όπως ο ίδιος έχει πει. Το ζήτημα είναι ότι κανείς δεν ξέρει το διάδοχό του, ούτε καν το ΠΑΣΟΚ που στηρίζει την παράταξή του!

* Πρέπει η Θεσσαλονίκη να προβάλλει το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ ως τουριστικό προορισμό; Παρά το γεγονός ότι επίσημα δεν προβάλλεται από τη χώρα μας ως τουριστικός προορισμός, για τους Τούρκους θεωρείται κάτι σαν ιερός τόπος και δέχεται περί τους 20.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Τι απαντούν ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης και η διευθύντρια του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Μ. Τσουλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου