Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

…ύστερα ήρθαν οι ΜΕΛΙΣΣΕΣ

-Γελοία αυτά που συνέβησαν την προηγούμενη Παρασκευή στο ΚΘΒΕ. Όλοι γνωρίζαμε ότι οι στάσεις εργασίας ηθοποιών και λοιπών εργαζομένων…
-…ματαίωναν τις παραστάσεις. Αλλά μια ανακοίνωση του Θεάτρου στις 14.51’ έφτασε στα email που έλεγε ότι «θα πραγματοποιηθούν κανονικά όλες οι προγραμματισμένες παραστάσεις» της Παρασκευής και του Σ-Κ.
-Στις 16.30’ με νέα ανακοίνωση ενημέρωνε ότι «το ΚΘΒΕ αργά το μεσημέρι της Παρασκευής έλαβε ενημέρωση από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για στάσεις εργασίας κλπ», ότι δηλαδή οι παραστάσεις ματαιώνονται.
-Υπερβολική αισιοδοξία ή αισιόδοξη υπερβολή, το θέμα είναι ότι βγήκε ο μόνος που ανέβηκε επί σκηνής ήταν ο… χαρτοπόλεμος που γίνεται στο Κρατικό μας Θέατρο.
-Και μπορεί οι ΚΘΒΕδες να έβγαλαν τη δεύτερη ανακοίνωση «ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κοινού», όμως κάποιοι ισχυρίζονται ότι μια δυο μέρες πριν ταλαιπωρήθηκαν καμιά 300αριά Κατερινιώτες και καμιά 400αριά Χρυσουπολίτες.
-Ήρθαν μεταφερόμενοι για τον Ερρίκο τον Δ’ αλλά τελικά τράβηξαν για Καρρά (τον άλλον Καρρά, όχι τον Κώστα).
-Ποιο στέλεχος του πολιτισμού της Θεσσαλονίκης είναι το πιο αγχωμένο από όλα ενόψει… Σαμαρά;
-Πόσο κόσμο είχε ο γνωστός αθλητικός Χρήστος Σωτηρακόπουλος στην παρουσίαση του βιβλίου του «Παιχνίδι χωρίς όρια»;
-Ούτε ενδεκάδα… Πάντως το βιβλίο είναι εξαιρετικό για όσους μεγάλωσαν με τη φωνή του Χρήστου –δεκαετίες ’80-’90.
-Για «φαινόμενα αλαζονείας» κατηγορεί τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών η σκηνοθέτιδα της ταινίας Carousel Σοφία Σωτηρίου.
-Μεγαλωμένη στις Σέρρες και με γυρίσματα της ταινίας στον τόπο της, δεν κατάφερε να αποδείξει ότι δεν ισχύει το «ουδείς προφήτης στον τόπο του».
-Γιατί ΔΗΠΕΘΕ και δήμος (με αντιδήμαρχο πολιτισμού την ηθοποιό Καλλιόπη Ευαγγελίδου –βλέπε «Λάμψη») αρνήθηκαν να της παραχωρήσουν το νέο, ανακαινισμένο, γκλαμουράτο κινηματοθέατρο Αστέρια.
-Με πόσα χρήματα από τον προϋπολογισμό του δήμου ενισχύονται τα Δημήτρια του 2009;
-Και περιοδικό έχει έτοιμο το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης –η ανήσυχη Ερατώ. Θα έχει τίτλο «con fuoco» (ο γνωστός μουσικός όρος), θα είναι free press και θα κυκλοφορήσει οσονούπω σε 10.000 κομμάτια (κι αυτός μουσικός όρος!).
-Κουίζ: Ποιος είπε αναφερόμενος στους συνδικαλιστές ηθοποιούς: "Αυτούς έπρεπε να τους είχα ξεπαστρέψει όπως έκανε το Εθνικό»;
-Κοντά στους 500 επισκέπτες την ημέρα δέχεται το Μουσείο Μαγιόλ στο Παρίσι για την έκθεση έργων της Συλλογής Κωστάκη που πήρε παράταση μέχρι 23 Μαρτίου.
-Η διεθνής «καριέρα» της συλλογής συνεχίζεται με τα μεγάλα εγκαίνια αυτήν την εβδομάδα (12/2) στην γκαλερί Tate Modern του Λονδίνου, ενώ ως το 2012 είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψει στην Γαλλία, την Αγγλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Ιταλία, τη Γερμανία και αλλού.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κεντρί" στις 7-2-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου