Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Πρωινός freddo 7/7/2010

·        Η ικανότητα, η επιδεξιότητα, το ταλέντο ενός ατόμου, αυτό που στα απλά ελληνικά το λέμε «δεξιοσύνη», θεωρητικά είναι καλό πράγμα. Όχι μόνο γιατί έτσι μαθαίνουμε από κούνια, αλλά γιατί η φύση το καθόρισε έτσι, είτε ζει κανείς στη ζούγκλα είτε στην αστική ζούγκλα.
·        Φαίνεται όμως ότι για τη ΝΔ, για την κυβερνητική ΝΔ, η «δεξιοσύνη» δεν ήταν προσόν. Βέβαια, όχι μόνο για την ΝΔ αλλά και για το ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα σε μια οριζόντια διακομματική σχέση, όπου από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 σε επίπεδο «κορυφής» κανείς δεν χαλούσε χατίρι κανενός. Γαλάζια ρουσφέτια με πράσινη σφραγίδα και τούμπαλιν. 
·        Γι’ αυτό και δεν προκαλεί καμία έκπληξη, παρόλο που είναι παράδοξο, ότι η θυγατέρα του κ. Πάγκαλου διορίστηκε «κανονικά» από τη ΝΔ –και πόσα δεν θυμόμαστε, και πόσα δεν ξέρουμε.
·        Μπορεί, λοιπόν, η «δεξιοσύνη» να μην αποτελεί προσόν για να πιάσει κανείς δουλειά στο Δημόσιο, η… Δεξιοσύνη όμως αποτελούσε εγγύηση! Μέχρι και το… μπαρ Μπακαρά κατάφερε να «χωθεί» στο Δημόσιο.
·        Εξού και τώρα πια, με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η Δεξιοσύνη δεν σημαίνει πια ταλέντο στη δουλειά αλλά αποτελεί τεκμήριο αμάχητο ότι είσαι ψηφοφόρος της ΝΔ, συνακόλουθα όνειδος και φυσικά λόγο απολύσεως για χιλιάδες συμβασιούχους ανεξαρτήτως προσόντων και τρόπου εισόδου στον δημόσιο τομέα.
·        Αλήθεια, θα ήθελα να ακούσω τον κ. Χατζηγάκη και τους άλλους βουλευτές –και της πόλης μας- να βγουν σε ανάλογο ύφος, ένταση και πάθος για να υπερασπίσουν τα παιδιά του απλού λαού που εν είδει ομηρίας έμειναν συμβασιούχοι… στον αέρα. 
·        Η περίφημη πια «Αγρογή» (να μου το θυμηθείς, θα μείνει στην ιστορία ως το μνημείο της μεταπολιτευτικής πολιτικής κραιπάλης) έγινε το χωνευτήρι της Δεξιοσύνης και η ταφόπλακα της δεξιοσύνης στην Ελλάδα.
·        Και φτάσαμε στο σημείο, αντί να μιλάμε για το χάλι στο οποίο βρισκόμαστε, να παρακολουθούμε κόντρες μεταξύ πολιτικών για τις κόρες και τους γιους τους, πως «χώθηκαν» στο Δημόσιο… Καθαρός, ο λιγότερο βρωμερότερος! Εεε, όχι! Καλή σας μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου