Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Πρωινός freddo 14/7/2010

·        Πήραμε χθες από τον Κώστα Γκιουλέκα, τον βουλευτή, ένα δελτίου Τύπου, μια ανακοίνωση που φέρει την δική του υπογραφή αλλά και της συζύγου του -μια κοινή δήλωση, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
·        Ο άνθρωπος εκφράζει τη θλίψη του για δημοσιεύματα που τις προηγούμενες μέρες βρήκαν χώρο στον Τύπο και εν γένει στα ΜΜΕ και αφορούν την προσωπική του ζωή –και οικογενειακή θα πρόσθετα (περί διαζυγίων κλπ).
·        «Είναι δικαίωμα του καθενός να μην σέβεται την προσωπική ζωή των άλλων. Παρακαλούμε, όμως, όποιον ασχολείται με τέτοια θέματα να σεβαστεί τουλάχιστον το δεκάχρονο παιδί μας» αναφέρουν μεταξύ άλλων.
·        «Όποιος θέλει να με πλήξει πολιτικά ας το κάνει, όσο σκληρά επιθυμεί, με πολιτικά επιχειρήματα, αλλά ας μην χρησιμοποιεί την προσωπική μας ζωή», συμπληρώνει ο βουλευτής.   
·        Ίσως κάποιοι αναρωτιέστε γιατί μάθαμε… επιτέλους τα προσωπικά του κ. Γκιουλέκα, αν και εδώ και χρόνια πια η «πολιτική επικοινωνία» -και η άθλια δημοσιογραφία- έχουν γίνει κοινά μυστικά, ξέρουμε όλοι το επόμενο επεισόδιο.
·        Ο κ. Γκιουλέκας «πληρώνει» την επιθυμία του να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα στο δήμο Θεσσαλονίκης. Την «πληρώνει» με προσωπικό κόστος, γιατί πολιτικά τέτοια κόλπα είναι εν πολλοίς ξεπερασμένα.
·        Βέβαια, ο ξύλινος πολιτικός λόγος, ακόμα και ο ξύλινος παραπολιτικός λόγος είναι σταθερές αξίες. Ασχολούνται με διαχρονικά θέματα στοχεύοντας στο θυμικό των ψηφοφόρων. Γιατί, φυσικά, το διαζύγιο ως πολιτικό αμάρτημα είναι ξεπερασμένο αν μη τι άλλο εδώ και είκοσι χρόνια…
·        …από εκείνο το ιστορικό νεύμα του θρυλικού Ανδρέα που κατέβασε τη Δήμητρα από το αεροσκάφος του Χέρφηλντ. Έκτοτε μπορεί να λειτουργήσει και ως αβάντα τρομερή!
·        Δυστυχώς, η συκοφαντία είναι πιο εύκολη από ποτέ αφού διαπράττεται στο όνομα της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου και κανείς δεν τιμωρείται για όσα λέει και όσα γράφει, κι ας είναι προκλητικά… ανορθόγραφα.
·        Ας είναι καλά τα «βαποράκια» της δημοσιογραφίας που δεν έχουν συναίσθηση ποιον ωφελούν και ποιον βλάπτουν με τις αναχρονιστικές μεθόδους τους.
·        Και κάτι τελευταίο όπως μου το ‘πε ο φίλος μου ο Μ.Τ., που αγανακτισμένος χείμαρρος μου ξεκαθάρισε: «Δεν είμαι με τον Γκιουλέκα. Είμαι με τη Θεσσαλονίκη που κάποιοι νομίζουν ότι θα γίνουν δήμαρχοι σχεδιάζοντας αθλιότητες». Καλή σας μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου