Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Πρωινός freddo 13/7/2010

·        Κάποτε λέγαμε πως όταν γίνεται απεργία των ταξί, καθαρίζει η πόλη από κυκλοφοριακό. Έτσι ήταν, έτσι είναι. Ο πληθωρισμός των ταξιτζήδων που σε λίγα χρόνια αυξήθηκαν κατά πολύ, έφερε έναν πολύ μεγάλο όγκο αυτοκινήτων να κινείται στο κέντρο της πόλης συμβάλλοντας τα μέγιστα στο μποτιλιάρισμα.
·        Τώρα ο κόσμος λέει πως όταν γίνεται απεργία στα ΜΜΕ, καθαρίζει το μυαλό από πληροφορίες. Και από άγχος. Το νοιώθω κι εγώ, το ομολογώ. Και δεν έχω τύψεις γιατί ξέρω που οφείλεται.
·        Ξέρεις, εμείς οι δημοσιογράφοι έχουμε μια διαστροφή όσον αφορά στην ειδησεογραφία. Για μας είδηση, έστω για λίγα δευτερόλεπτα, είναι κι ένας καυγάς στη μέση του δρόμου. Σταματάμε, προσπαθούμε ν’ ακούσουμε, τραβάμε και καμιά φωτογραφία για… τεκμήριο όχι του καυγά αλλά ότι ήμασταν εκεί…
·        Όμως το πράγμα έχει παραγίνει. Βασικά μέσω των τηλεοράσεων, όπου το κακό έχει παραγίνει. Κάθε μέρα, πλύση εγκεφάλου, λόγια, λόγια, λόγια για το μέλλον το άδηλο. Παιχνίδι με την αγωνία του κόσμου.
·        Τώρα, λοιπόν, που τα ταξί κάνουν πρωτόγνωρες ουρές από το Social μέχρι πίσω -φιδάκι- στο Dill, αλλά και σε κάθε «παραδοσιακή» ή «έκτακτη» πιάτσα, βλέπω ότι ο κόσμος αραίωσε λες και είναι Αύγουστος.
·        Τους χτύπησε όλους η κρίση και αποφάσισαν να σώσουν κανένα ευρώ αποφεύγοντας να κατεβαίνουν στο κέντρο για ψώνια και καφέ ή απλώς την κοπάνησαν για Χαλκιδική σε ένδειξη… διαμαρτυρίας για την υπέρμετρη πίεση που όλοι νοιώθουμε εσχάτως στη δουλειά και στα οικονομικά;
·        Πάντως, η Τούμπα έσφυζε από ζωή σε αντίθεση με το κέντρο. Και στα μαγαζιά της και στα καφέ της. Λέτε ν’ αρχίσει να λειτουργεί η αγορά με τους κανόνες της;!!!      
·        Πάντως οι Pink Martini μας δρόσισαν στους Λαζαριστές, το βράδυ της Παρασκευής, με τις εξαιρετικές μουσικές τους και το αεράκι που φυσούσε κατ’ εξαίρεση…
·        Κι απόψε δεν θα δω ειδήσεις. Θα της μάθω απ’ αλλού. Για να καθαρίσει το μυαλό. Άαααειειει… χάσουουου… αφτιάααα… Καλημέρα και καλή δύναμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου