Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Πρωινός freddo 16/7/2010

·        Τελικά, αν είσαι δικηγόρος μπορείς να γίνεις τα πάντα. Όταν λέμε τα πάντα, το εννοούμε. Από εκδότης εφημερίδας μέχρι πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας. Όχι… όχι, δεν απαιτείται να έχεις προϋπηρεσία στην προεδρία πολιτικού κόμματος.
·        Έχουν αρχίσει να πέφτουν τα στοιχήματα για τον ποιον θα πάρει μεταγραφή ο Ολυμπιακός. Πολιτικό, εννοείται…
·        Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι αυτό το κράτος θα καταφέρει να κάνει απογραφή των υπαλλήλων του; Κάθε μέρα βγαίνουν νέες οδηγίες για την ηλεκτρονική απογραφή, έτσι που είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς πότε πρέπει να κάνει τι…
·        Νομίζω ότι κανείς δεν θέλει να μάθει πραγματικά πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι μόνοι που έχουν συμφέρον να το κάνουν είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εργάζονται σκληρά για να πληρώνει το κράτος πάνω από 1 εκατ. δημοσίους υπαλλήλους.
·        Την ώρα που άλλα κράτη, όπως π.χ. η Γαλλία, με επταπλάσιο πληθυσμό έχει το 1/7 σε αριθμό από όσους έχουμε εμείς.
·        Και δεν είναι μόνο αυτό. Θυμάστε όταν ο Σωτήρης Κούβελας, υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη τότε, επιχείρησε κάπου στα 1990 να προχωρήσει σε μετατάξεις; Δεν κουνήθηκε φύλλο… Αδύνατον σου λέω.
·        Πώς να κουνηθεί αφού είχε προηγηθεί το ένδοξο ’80 όπου μπήκε στο Δημόσιο κάθε τι πράσινο. Ακόμη βγάζουν σανταμικά ποσοστά στις δημόσιες υπηρεσίες, μου λέει ο φίλος μου ο Γιώργος Α.
·        Θλιβερό το θέαμα με τους τουρίστες κλειδωμένους έξω από τον ιερό βράχο, να έχουν πέσει στην απεργία των εργαζομένων εκεί φυλάκων. Μετά θέλουμε να πάμε μπροστά. Αλλά θα μου πεις εδώ ολόκληρο κρουαζιερόπλοιο έφαγε πόρτα, εκατό τουρίστες στην Ακρόπολη θα τη γλιτώσουν;
·        Μερικές φορές τα πράγματα γίνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο ώστε να σε πείθουν ότι έχεις άδικο να πιστεύεις ότι το δίπολο Αθήνα – Θεσσαλονίκη καλά κρατεί… Μα, τώρα βρήκαν να ασφαλτοτρώσουν την ΠΑΘΕ εκεί πριν την Κατερίνη;
·        Μετά από ένα τετράμηνο με τα Τέμπη, τώρα αυτό… ούτε επίτηδες να το έκαναν. «Οικονομικός στραγγαλισμός» που λέει κι ο δήμαρχος… Καλημέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου