Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

…ύστερα ήρθαν οι μέλισσες

· Πενήντα οκτώ δημοσιογράφοι, συγγραφείς κλπ εξέδωσαν κείμενο διαμαρτυρίας εκφράζοντας «έντονη ανησυχία για τις πρόσφατες απόπειρες να φιμωθεί η αντίθετη άποψη». Συμφωνούμε απόλυτα αλλά έπρεπε να τις φάει ο καθηγητής Πανούσης για να ξυπνήσουν; Μέχρι τώρα δεν αντιλήφθηκαν ότι η κουκούλα και ο λοστός (που μετεξελίσσεται σε πιστόλι) δεν έχουν ούτε ιδεολογία ούτε αισθητική;
· Η πίεση όταν ανεβαίνει στη δουλειά καμιά φορά πέφτει στους ανθρώπους, γι’ αυτό θέλει προσοχή. Ευτυχώς είναι καλά ο Νικήτας Τσακίρογλου που αποδείχθηκε… «Βασιλιάς Ληρ» στο ΚΘΒΕ. Βλέπετε, η αγάπη και το καθήκον, η φιλία και η προδοσία, η ηγεσία και η αφοσίωση, η εξουσία και η αναρχία, όσα δηλαδή διαπραγματεύεται ο Σαίξπηρ στο έργο που πρωταγωνιστεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό στο Κρατικό.
· «Απεργίες; Το δικαίωμα στην εργασία και στις απεργίες είναι ιερό και αναγκαίο αλλά το θέατρο δεν μπορεί να κλείνει γιατί είναι εκκλησία». Τάδε έφη Στάθης Λιβαθηνός, ο σκηνοθέτης του «Βασιλιά Ληρ», στέλνοντας μήνυμα προφανώς στους… υπηκόους του βασιλιά του.
· Στείλτε τις ταινίες σας στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών του 4oυ Crashfest (7 έως 10 Μαΐου) και τα σενάρια σας για το Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα Σεναρίων, μέχρι την 10η Μαρτίου (τηλ. 6977-214 305).
· Εκεί που το ΕΚΕΘΕΧ κόντεψε να μοιάσει με το… απολιθωμένο δάσος, ο ΥΠΠΟ Σαμαράς άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό για κάποιο κονδύλι, μπας και βάλουν σε καμιά τάξη τις επιχορηγήσεις. Πέντε χρόνια δεν μπορούν να κουμαντάρουν τις επιχορηγήσεις. Δηλαδή, να χωρίσουν δυο γαϊδάρων άχυρα…
· Ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το διοικητικό συμβούλιο του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κάποια μέλη εάν κι εφόσον…
· Ποιος καλλιτεχνικός διευθυντής με ιδιαιτέρα το παίζει ακριβοθώρητος;
· Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί και παίζει «Το κλουβί με τις τρελές» του Ζαν Πουαρέ, στην Αθήνα, έχοντας προπωλήσει 26.000 εισιτήρια! Καλά, ποιος δεν θα ήθελε να δει τον ταλαντούχο Σταμάτη - «μελισσούλα»; Ό,τι πρέπει για τις απόκριες…
· Ο Λουί Ντε Μπερνιέρ, συγγραφέας του «Μαντολίνου του λοχαγού Κορέλλι», βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και στα βιβλιοπωλεία Κωνσταντινίδη. «Φαίνεται ότι δεν γίνεται να έχεις την Πενέλοπε Κρουζ και να την παρουσιάζεις συνεχώς ντυμένη...» σχολίασε την μεταφορά του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη!
· Άμα έχει κονέ με την Αθήνα, σε παίζουν τα ΜΜΕ, οι θεατρικές στήλες κι ας είσαι το… ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Να ‘ναι καλά, λοιπόν, ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Θοδωρής Γκόνης που ανεβάζει μια ακόμη παραγωγή -«Sugar Babes» λέγεται και είναι πολύ σερραίικη- που έχει πολλές πιθανότητες να κατεβεί και στην Αθήνα. Μακάρι.
· «Nothing compares to you» τραγουδούσε η Σίνιντ Ο’ Κόνορ πριν από πολλά χρόνια αφήνοντας το προσωπικό της στίγμα στην διεθνή μουσική σκηνή και στα νιάτα μας. Στις 12 Ιουνίου θα εμφανιστεί στο στάδιο Καραϊσκάκη με τον Φίλιππο Πλιάτσικα. Θα πάμε!
· Τα φετινά Δημήτρια θα έχουν ως κεντρικό θέμα την οικουμενικότητα. Άντε να γίνουν και οικουμενικά, όπως ευχήθηκε στέλεχος της παράταξης Μπουτάρη.
· Όσοι ενδιαφέρονται και έχουν καλές ιδέες που «δένουν» με τον κεντρικό άξονα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως τις 15 Μαρτίου. Περισσότερα στα τηλ. 2310-286780, 2310-282068, 2310-228243 και στο email dimitria@politismos.ondsl.gr. Το ίδιο ισχύει και για τα Δημήτρια στα Σχολεία (πληροφορίες στο τηλ 2310-913047).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου