Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

«Τι να την κάνουμε τέτοια ΟΝΝΕΔ»;

«Αλήθεια, τι τη θέλουμε την ΟΝΝΕΔ;». Αυτή την ερώτηση δέχθηκα χθες το πρωί από το φίλο και συμφοιτητή δικηγόρο Θ.Μ., πάππον προς πάππον δεξιόστροφο, με αφορμή δημοσιεύματα ενόψει των εκλογών στη νεολαία της ΝΔ.
Ο Θ.Μ. δεν στρατεύθηκε ποτέ πολιτικά. Πάντοτε ήταν άνθρωπος του μόχθου, όπως εκατομμύρια Έλληνες, από το πανεπιστήμιο ακόμη κι ας έβλεπε συμφοιτητές του με κομματικά «περιβραχιόνια» να χτυπούν δεκάρια με προφορικές εξετάσεις. Κι αργότερα, στη δουλειά, του μόχθου ήταν πάλι κι ας έβλεπε τα «περιβραχιόνια» να εξελίσσονται σε παράγοντες, συνδικαλιστές, νομικοσύμβουλους, κολλητούς κλπ. Και γύρω του έβλεπε, άκουγε και μάθαινε για «δικούς μας» και «των άλλων», χάζευε τα «περιβραχιόνια» να ελίσσονται και να ανελίσσονται, όμως αυτός εκεί: διατήρησε τα πιστεύω του αλλά ποτέ του δεν στρατεύθηκε.
«Και τι θα απογίνουμε χωρίς την ΟΝΝΕΔ;» ρώτησα. «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να καλυτερεύσουμε τον μικρόκοσμό μας, έχοντας ένα εμπόδιο λιγότερο» μου απάντησε ευθέως. «Τι την θέλουμε μια Νεολαία – εκτροφείο αλαζονείας και πολιτικού αμοραλισμού; Τι να την κάνουμε μια Νεολαία – φυτώριο κομματοκρατίας και ανξιοκρατίας; Ποιον εκφράζει η ηγεσία μιας πολιτικής νεολαίας που δεν έχει εργαστεί παρά μόνο έχει αμειφθεί από υπουργικά και πολιτικά γραφεία; Που ξέρουν αυτοί τα προβλήματα του απλού πολίτη;» συμπλήρωσε.
Πράγματι, η ΟΝΝΕΔ είναι ίσως το πρώτο μεγάλο στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά σε θεσμικό επίπεδο. Μπορεί η «κατάργηση» να είναι ακραία επιλογή, όμως όταν θέλεις να αλλάξεις το κόμμα, δεν μπορείς να αφήσεις τη Νεολαία ανέπαφη. Δεν μπορεί να συντηρείς την παρακμή στο πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να αποδέχεσαι αναμετρήσει σαμαρικών με πιο σαμαρικούς ή ντορικούς ή βαγγελικούς κλπ κλπ Δεν μπορεί να πέφτεις στην «παγίδα Τσίπρα», για τον οποίο κάποιοι νόμισαν οι δύστυχοι ότι ένα παιδί του κομματικού σωλήνα εκφράζει ένα κανονικό παιδί και κοντεύουν να σβήσουν ολοσχερώς ένα κόμμα από τον πολιτικό χάρτη.
    
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην karfitsa στις 19/2/2010. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου