Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

…ύστερα ήρθαν οι μέλισσες

· Πενήντα χρόνια Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και στη συναυλία της περασμένης Παρασκευής η ιδέα της σύναξης Ελλήνων που διαπρέπουν στο εξωτερικό ήταν εξαιρετική: Σγούρος, Λαζαρίδης, Παπάνας, Σουσάμογλου, Γαλιλαίας, Βουλγαρίδου, Παπαντωνίου, Τουφεξής κ.ά.
· Στη συνέντευξη Τύπου που άρχισε με 45 λεπτά καθυστέρηση (εύκολο το ‘χεις να μαζευτούν τόσα αστέρια;), μεταξύ άλλων, ο ακριβοθώρητος αρχιμουσικός της ΚΟΘ Μύρων ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΕΤΟΣ Β. Γάκη γιατί βοήθησε να γίνουν πραγματικότητα «όλες οι τρελές ιδέες που είχα», όπως είπε. Έτσι είναι. Αν ο αρχιμουσικός δεν έχει αυτοεκτίμηση, τότε πως θα ‘χει η ορχήστρα;

· Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Τεό για τους Ευρωπαίους φίλους του, πέρασε το κατώφλι του Ολύμπιον μαζί με τη Δέσποινα Μουζάκη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. «Η Σκόνη του Χρόνου» ετοιμαζόταν να… σηκωθεί ενώπιον εκατοντάδων θεατών που γέμισαν την αίθουσα.

· Με μια ξαφνική κινηματογραφική κίνηση πέταξε το πανωφόρι του σε ένα από τα παιδιά του Ολύμπιον, προκαλώντας ευφορία. Μετά κάμερες, δηλώσεις και με το μικρόφωνο στο χέρι ενώπιον των θεατών.

· «Μια ταινία υπάρχει μόνο όταν συναντήσεις τα μάτια των θεατών» είπε, καθήλωσε τον κόσμο ως συνήθως, κι έφυγε μόλις έσβησαν τα φώτα για ένα ποτό στο άλλο Ολύμπιον, το μπαρ, με παρέα τη Δ. Μουζάκη, τις υπέροχες μωβ γαλότσες της, και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Ν. Μακραντωνάκη.

· Απ’ έξω κάτι παιδιά που βλέπουν ήδη τη ζωή σαν σινεμά, φιλμ νουάρ. Οι φοιτητές της Σχολής Κινηματογράφου που αγωνιούν για το μέλλον τους, μέσα κι έξω από τη Σχολή, στη ζωή. Οι «kinimatografistas» χώρεσαν την κραυγή τους σε μία κόλλα Α4 και τη μοιράζουν έξω από κάθε κινηματογραφικό γεγονός. Του δίνει κανείς σημασία; Ή όλοι ακούνε το Ράτζα με το ακορντεόν του;
· Κουίζ: Ποιος ιδιώτης δώρισε την ιδιωτική του περιουσία στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης; · Ποιος είχε την ιδέα να κάνει πρεμιέρα ο «Βασιλιάς Ληρ» το Σάββατο της Μεγάλης Αποκριάς; Πολύ το σκέφτηκε; Ή τα ‘χασε από τις απεργίες των ηθοποιών που αναβολή στην αναβολή κόντεψε ο βασιλιάς να πετάξει χαρταετό;

· Πάντως ο Νικήτας Τσακίρογλου είναι εξαιρετικός με τους 20 νέους ηθοποιούς όταν είναι επί σκηνής. Εκτός σκηνής δεν τα βρίσκουν εύκολα αλλά δεν πειράζει. Μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα και τύμπανο συνοδεύουν την υποκριτική, ενώ πολλά στοιχεία παραπέμπουν στα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου και όσα ακολούθησαν. Μη χάσετε την παράσταση!

· Εκείνοι που δικαιολογούνται να είναι πιο αισιόδοξοι απ’ όλους είναι οι άνθρωποι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Ο υπουργός Αντώνης όχι μόνο θεωρείται δικαίως πολιτικός απόγονος των Μακεδονομάχων, αλλά είναι και συγγενής με τους Ζάννες –ο Δημήτριος ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ιδρύματος. Αξίζουν μια καλύτερη στήριξη από το ΥΠΠΟ.

· «Θα επιθυμούσα (σ.σ. ο ΥΠΠΟ) να διορίσει επικεφαλής του ΕΚΕΒΙ μια γυναίκα που να ξέρει λίγο καλύτερα ελληνικά και να μην κάνει ένα λάθος σε κάθε φράση, ιδίως όταν προσπαθεί να πείσει τα ελληνόπουλα ότι πρέπει να διαβάζουν περισσότερα» λέει εκ Παρισίων ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης στο «ΠοντίκιArt», αναφερόμενος στην Κατρίν Βελισσάρη. Δεν έχει άδικο στη διαπίστωση, ίσως έχει άδικο στην άποψη. Μπιιιζ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου