Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

…ύστερα ήρθαν οι μέλισσες

· Δεν ήξερα ότι οι μέλισσες τσατίζονται τόσο εύκολα… Εντάξει, τεχνολογία είναι αυτή, καμιά φορά κολλάει, όπως το μέλι. Κι αν κολλήσει αλίμονό μας. Κόλλησαν και οι απαντήσεις της Κατρίν Βελισσάρη στο «Κ» και ήρθαν με μια μικρή καθυστέρηση. Φυσικά, δεν ευθύνεται κανείς παρά μόνο ο δαίμων της τεχνολογίας. Ναι αλλά το κεντρί καρφώθηκε, σου λέει ο άλλος… Δίκιο έχει. Και πονάει. Αμμωνία, λοιπόν…
· Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης περνά την τροπολογία για τους συμβασιούχους ο ΥΠΠΟ Αντ. Σαμαράς. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τη διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και τώρα πάει για την Ολομέλεια.
· Η αλαζονεία του ευφυή είναι έλλειψη ευφυΐας. Καλό;
· Οι ήσυχες μέρες του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Παρόλο που οι Κασσάνδρες δεν είδαν και πολύ κόσμο φέτος, επισήμως το Φεστιβάλ έδινε αύξηση 11,72% για το πρώτο τετραήμερο. Μάλιστα, ήταν τόσος ο κόσμος –λέει- που εξαντλήθηκαν τα ψηφοδέλτια για τα Βραβεία Κοινού, τα οποία βέβαια επανατυπώθηκαν. Μου το επιβεβαίωσε και ο υπεύθυνος του πρότζεκτ Δημήτρης Παππάς.
· Η, για τους φίλους Χρύσα, Χρυσηίδα Δημουλίδου πήρε μεταγραφή στον Ψυχογιό και το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Το σταυροδρόμι των ψυχών» έπιασε κιόλας τα 40.000 αντίτυπα, μόλις στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας.
· Ο Guardian δεν είναι τυχαία εφημερίδα και όσον αφορά στο χώρο του πνέυματος, για το πω γενικά. Ανάλογη σημασία, λοιπόν, έχει το γεγονός ότι μεταξύ των μυθιστορημάτων «που όλοι πρέπει να διαβάσουν» περιλαμβάνονται τα ονόματα των Νίκου Καζαντζάκη («Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά») και Βασίλη Βασιλικού («Ζ»). Μέσα και οι ομογενείς Τζέφρι Ευγενίδης («Middlesex») και Τζορτζ Πελεκάνος («The big blowdown»).
· Στους φετινούς 15ους Περιφερειακούς Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες που διεξήχθησαν από τις 10 έως τις 14 Μαρτίου, έλαβαν μέρος συνολικά 4.628 μαθητές και μαθήτριες, εκ των οποίων οι 2.350 συμμετείχαν στους αγώνες ζωγραφικής, 880 παρουσίασαν τις ικανότητές τους στη μουσική, 884 διαγωνίστηκαν στο χορό και 514 στο θέατρο. Αν αυτό δεν είναι μείζον πολιτιστικό εγχείρημα, τότε τι είναι;
· Έπρεπε να φτάσουμε στο 2009 για να αποκτήσει Πολιτιστικό Κέντρο ο δήμος Γρεβενών με θεατρική αίθουσα χωρητικότητας 380 ατόμων, εκθεσιακό χώρο, συνεδριακό κέντρο και κέντρο νεότητας. Επιτέλους. Αφού φτιάξανε την Εγνατία Οδό, κάπου έπρεπε να οδηγεί…
· Εικονικό μουσείο έφτιαξε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τη βοήθεια των τμημάτων Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Κύπρου. Πάντα μπροστά και με το βλέμμα στραμμένο όχι στην Αθήνα και στη Μπουμπουλίνας αλλά στην Ευρώπη και στο μέλλον. Μπείτε λοιπόν στη διεύθυνση www.mmca.org.gr και ξεναγηθείτε στο ΜΜΣΤ!
· Κι αν νοιώθετε σφιγμένοι από την πολλή και βαριά κουλτούρα, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ειδική Τένια Μακρή, που την Παρασκευή 10 Απριλίου θα παρουσιάσει το βιβλίο της. Κλείστε… ραντεβού. Όχι, αγαπητοί φίλοι, υποχρεώσεις κρατούν τη Μαριέττα Χρουσαλά στην Αθήνα, δεν θα είναι με την Τένια. Αλλά αν δεν σας φτάνει η Τένια, μπορείτε να στείλετε πακέτο σε αγαπημένο σας πρόσωπο (θα είναι εκεί η Βίκυ Χατζηβασιλείου) ή απλώς να χαζέψετε (θα είναι εκεί η Φαίη Σκορδά)! Μπιιιζ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου