Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

…ύστερα ήρθαν οι μέλισσες

• Απορία: Γιατί αργούν να θάψουν τον Μάικλ; Μάρκετινγκ παιδί μου, μάρκετινγκ.
• Κουίζ: Ποιο κορυφαίο στέλεχος πολιτιστικού οργανισμού της Θεσσαλονίκης «τα χώνει» για να «παίζει» σε αθηναϊκά ΜΜΕ;
• Κοντεύει η Photobiennale 2010 και όσοι έχετε θετικά κλικ πάνω σας, καταθέστε το φάκελό σας στο Μουσείο Φωτογραφίας, στο Λιμάνι. Η διοργάνωση του επόμενου Απριλίου – Μαΐου θα έχει ως κεντρικό θέμα «Τόπος».Προθεσμία για κατάθεση υλικού η 30η Δεκεμβρίου στη διεύθυνση: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (για τη Photobiennale 2010), Αποθήκη Α’ Λιμάνι Θεσσαλονίκης, c/o Ταχυδρομείο Θεσσαλονίκης 23, Τ.Κ. 54015 – email: info@photobiennale.gr.
• Κι άλλο κουίζ: Πότε επιτέλους θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου –ανακαινισμένου- Μουσείου Φωτογραφίας; Α) Τον Σεπτέμβριο Β) Μετά τον ανασχηματισμό Γ) Στη Photobiennale Δ) Όταν βολέψει τον Αντώνη.
• «Στις 9 του μακαρίτη / άλλον έβαλε στο σπίτι» τραγουδούσε κάποτε ο Στέλιος Καζαντζίδης και στην περίπτωση του Τζάκσον, ισχύει κάτι ανάλογο. Πριν κλείσουν οι 40 μέρες από το θάνατο του σταρ, οι εκδότες έσπευσαν να κυκλοφορήσουν τη βιογραφία του. Εδώ στην Ελλάδα ο Ψυχογιός –ποιος άλλος- άρπαξε τα δικαιώματα και στο τέλος του μήνα, ταυτόχρονα με την αγγλική διεθνή έκδοση, θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του Michael Heatley με τίτλο «Michael Jackson 1958-2009, η ζωή ενός θρύλου».
• Να παίρνεις πτυχίο απ’ τη Σχολή Κινηματογράφου, την ώρα που οι επαγγελματίες σκηνοθέτες συνάδελφοί σου αγωνίζονται ακόμη για το κινηματογραφικό νομοσχέδιο. Το άκρον άωτον της μαύρη ορκομωσίας…
• Σε κάθε περίπτωση, Πένυ Μπούσκα συγχαρητήρια! Αυτό είναι το όνομα της φοιτήτριας που πρώτη και μόνη ορκίστηκε στο πολύπαθο Τμήμα Κινηματογράφου. Καλό κουράγιο.
• «Έρωτας σαν βροχή» της Λένας Μαντά και «Όλα σου τα ’μαθα μα ξέχασα μια λέξη» του Δημήτρη Μπουραντά σκίζουν αφού εδώ και καιρό είναι στις πρώτες θέσεις των μπεστ σέλλερ σχεδόν σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Τους ευνόησε ο κακός καιρός, διότι ένα βιβλίο είναι απαραίτητο στις διακοπές όταν βρέχει και φυσάει, που λέει κι ο Αδιάβαστος.
• Μάλτιπλ τσόις: Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που εκδιώχθηκε από ξένο Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης η επί χρόνια υπεύθυνη στην επικοινωνία με τους δημοσιογράφους στα πολιτιστικά; Α) ότι ήταν καλή στη δουλειά της Β) ότι το συγκεκριμένο Ινστιτούτο διακρίνεται πια από αδράνεια στα πολιτιστικά του μετά από χρόνια ακμής; Γ) ότι κάποιος ήθελε να βάλει τον δικό του άνθρωπο στο πόστο της; Δ) ίντριγκες και πάθη μεταξύ διπλωματών. Επιτρέπονται περισσότερες από μία απαντήσεις…
• Οφείλουμε ως μέλισσες να αναφερθούμε στην αξιοπρόσεκτη προβολή για την επερχόμενη δράση της Όπερας Θεσσαλονίκης. Μετά από ένα χρόνο απόλυτης αδράνειας –μέχρι και προγράμματα σταμάτησαν- τώρα ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Γιαννίσης ανακοίνωσε ότι θα ανεβάσει μια όπερα, μια όπερα διασκευασμένη ειδικά για παιδιά και μια οπερέτα. Καλή επιτυχία. Προφανώς ο διευθυντής ή περίμενε να φύγει το παλιό δ.σ. ή προσπαθεί να προλάβει το επερχόμενο. Διότι τώρα η Όπερα είναι διοικητικά ακέφαλη.
• Τα ίδια συμβαίνουν και σε άλλους φορείς όπου έληξαν οι θητείες των διοικητικών συμβουλίων, όπως π.χ. του Μουσείου Φωτογραφίας. Ήδη τα πρώτα ονόματα έχουν αρχίσει να ακούγονται. Δεν είναι λίγοι δα εκείνοι που μπρος στη δόξα αψηφούν το χρήμα! Μπιιιιζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου