Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Ποιος είπε ότι οι πολιτικοί πρέπει να είναι ανεπάγγελτοι;


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ - Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟ "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ Με τη μοριοδότηση βρήκε δουλειά κτηνιάτρου ο Δ. Γαλαμάτης, ο οποίος θα επιχειρήσει να εκλεγεί στις προσεχείς εκλογές.
Από τα έδρανα στη... βιοπάλη

Mε τι ασχολήθηκαν επαγγελματικά δέκα βουλευτές - υπουργοί οι οποίοι δεν εξελέγησαν στις εκλογές του 2004 και του 2007

Δεκάδες βουλευτές φαίνεται ότι θα αλλάξουν συνήθειες μετά την 4η Οκτωβρίου, αναγκασμένοι να προσαρμοστούν στη ζωή εκτός Βουλής... Από τα νομοσχέδια, τις επιτροπές και τα παράθυρα της τηλεόρασης, θα βρεθούν στο κυνήγι για τον επιούσιο.

Για πολλούς πρώην βουλευτές η προσγείωση στην πραγματικότητα αποδεικνύεται δύσκολη, κάποιοι αναγκάζονται να κυνηγήσουν το μεροκάματο, άλλοι επιστρέφουν στον πρότερο επαγγελματικό βίο, ενώ οι πλέον τυχεροί αποτυχόντες βρίσκουν καταφύγιο ως πρόεδροι σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου βεβαίως - βεβαίως...

«Θύματα» της ανανέωσης. Δεν είναι τυχαίο ότι δεκάδες βουλευτές αποστρέφονταν μετά βδελυγμίας τις πρόωρες εκλογές, καθώς χάνονται δικαιώματα, προνόμια, μισθοί, οδηγοί και... παρατρεχάμενοι. Ιδιαίτερα έντονες ήταν οι αντιδράσεις στη ΝΔ, καθώς αναμένεται ότι από τους 152 νυν βουλευτές περισσότεροι από το 1/3 δεν θα επανεκλεγούν.

Σε χαμηλότερους τόνους, κάτι ανάλογο ισχύει και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς παρά την προβλεπόμενη εκλογική νίκη, πολλά παλαιά στελέχη αισθάνονται την καρέκλα να τρίζει από επερχόμενες νέες δυνάμεις. Δεν είναι, άλλωστε, λίγες οι περιπτώσεις πρώην υπουργών που, όταν δεν εξελέγησαν το 2004 ή το 2007, άρχισαν να παλεύουν για τον επιούσιο. Τώρα πολλοί ήδη ετοιμάζονται για τον Οκτώβριο με την ελπίδα της επανεκλογής.

Δ. ΓAΛAMATHΣ
Mέσω του AΣEΠ βρήκα δουλειά κτηνιάτρου στη Nομαρχία Πιερίας

«Εναν μήνα μετά τις εκλογές είδα τις ανακοινώσεις του ΑΣΕΠ για θέσεις κτηνιάτρου και έκανα τα χαρτιά μου», λέει ο πρώην βουλευτής ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. «Τελικά μετά 1,5 χρόνο βγήκαν τα αποτελέσματα και πέρασα σε φορείς 6-7 νομαρχιών με μοριοδότηση. Εν τω μεταξύ, όλο αυτό το διάστημα η κατάσταση δεν ήταν εύκολη. Εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας με αντικείμενο τα παραγωγικά ζώα, ενώ δίδασκα στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ως εξωτερικός συνεργάτης. Τον Φεβρουάριο του 2009 ορκίστηκα στη Νομαρχία Πιερίας για να εργαστώ ως κτηνίατρος. Αρχικά δεν σκέφτηκα κάποια υψηλή θέση σε δημόσιο οργανισμό, καθώς μπήκα στην πολιτική για να υπηρετήσω και όχι για να πάρω μια θέση στο κράτος. Λίγο μετά τον διορισμό μου, ο υπουργός Παιδείας μου ανέθεσε καθήκοντα αντιπροέδρου στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και έκανα παύση της οργανικής θέσης στη νομαρχία. Στην πορεία ήρθαν και άλλα αποτελέσματα, όπου πέρασα στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος. Παραιτήθηκα από τη νομαρχία και επέλεξα ως οργανική θέση τον ΕΟΓΚ, απ’ όπου έχω κάνει παύση όσο βρίσκομαι στον ΟΕΕΚ», λέει αποφασισμένος να ξαναδοκιμάσει την τύχη του ως υποχρέωση προς τους 23.000 ψηφοφόρους του, ενώ διατηρεί γραφείο με χαμηλό ενοίκιο που λειτουργεί με εθελοντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου