Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Οι YOUR HAND IN MINE στις συναυλίες του Yann Tiersen (Good Bye Lenin - Τείχος του Βερολίνου κλπ) σε Πάτρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τις συναυλίες  του Yann Tiersen, του λυρικού συνθέτη της κινηματογραφικής Amelie, θα «ανοίξουν» μουσικά στην Ελλάδα οι Your Hand In Mine. Το μουσικό δίδυμο από τη Θεσσαλονίκη, με την ορχηστρική μουσική και την ιδιαίτερη αισθητική, θα εμφανιστεί ως support συγκρότημα στην Αθήνα (14/11, Fuzz Club), στην Πάτρα (15/11, Ακτή Δυμαίων) και στη Θεσσαλονίκη (16/11, Principal Club Theatre), παίζοντας για τους φίλους τους κομμάτια από το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ, το "Every Night Dreams", που αποτέλεσε το μοναδικό soundtrack της βωβής ταινίας του Ιάπωνα σκηνοθέτη Mikio Naruse "Yogoto No Yume" (Every night dreams).
Με αγάπη  για τα ακουστικά όργανα, τη νορμανδική φολκ και τους πλανόδιους μουσικούς, οι Your Hand in Mine θα ξεδιπλώσουν επί σκηνής τη μοναδική συλλογή τους από παιδικά, αυτοσχέδια όργανα και συσκευές, παρουσιάζοντας μια νεο-ρομαντική, έντονα προσωπική μουσική δωματίου. Έπειτα από αρκετά επιτυχημένα live (48o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Springfesten, Synch Festival 2008, MTV Music Week 2008) και εμφανίσεις με γνωστούς καλλιτέχνες (Max Richter, Tuxedomoon, Manyfingers), το μουσικό ντουέτο από τη Θεσσαλονίκη δίνει ένα ακόμη ζωντανό ραντεβού με τις λυρικές μελωδίες και την ορχηστρική dream pop, που υπόσχεται να κουρδίσει δυνατά τα πιάνα και τα μαντολίνα της μεγάλης συγκίνησης.
Οι συναυλίες  του Yann Tiersen με τους Your Hand in Mine θα γίνουν:
  • Στην Αθήνα (14/11/2009, Fuzz Club)
  • Στην Πάτρα (15/11/2009, Ακτή Δυμαίων)
  • Στη Θεσσαλονίκη (16/11/2009, Principal Club Theatre)
Your Hand in Mine: «Πλανόδιοι μουσικοί προβάρουν σε παιδικό δωμάτιο»
Οι Your Hand in Mine είναι δύο 26χρονοι Θεσσαλονικείς: Ο Μάνος  Μυλωνάκης (wurlitzer piano, melodica, toy piano, ukulele, accordion, programming και ο Γιώργος Παπαδόπουλος (toy synth, mandolin, glockenspiel, zither, rythms). Το ντουέτο των Your Hand in Mine δημιουργήθηκε στα τέλη του 2006 από την παρέα των Shortcat (post-rock/thessaloniki). Με μια συλλογή από παιδικά –και όχι μόνο- όργανα και συσκευές, που συνεχώς μεγαλώνει, οι Your Hand in Mine χρησιμοποιούν τεχνικές live-looping και ενεργούν ως ντουέτο, παρουσιάζοντας μια πολύ ξεχωριστή μουσική δωματίου.
Τον Ιανουάριο του 2007, οι Your Hand in Mine κυκλοφόρησαν σε 100 χειροποίητα αντίτυπα τις 4 πρώτες ηχογραφήσεις τους σε μορφή cd. Το ομώνυμο “Υour hand in mine EP”, έχοντας αφετηρίες στη σύγχρονη δυτικοευρωπαική folk αλλά και στον πειραματισμό, επισφραγίζει την ταυτότητα και την αισθητική του γκρουπ.
Το καλοκαίρι του 2007, μετά από ανάθεση από τις «Μέρες Ανεξαρτησίας» του 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οι Your Hand in Mine συνέθεσαν πρωτότυπη μουσική για τo βουβό αριστούργημα του Mikio Naruse "Every Night Dreams" (1933). Η ζωντανή παρουσίαση του soundtrack έγινε με ταυτόχρονη προβολή της ταινίας στο 48o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ τον Μάιο του 2008, την κυκλοφορία της μουσικής ανέλαβε η Πατρινή ανεξάρτητη εταιρεία Inner Ear.
Έγραψαν γι’ αυτούς
  • ATHENS VOICE (Γ. Τσιτσόπουλος – Β.Ματζάρογλου –Ν. Καρδαράς, 13.11.2008)
«Your Hand In Mine: Avanti, maestri
Support στον Max Richter και τους Tuxedomoon, ζωντανές εμφανίσεις  στο Synch και το Springfesten, αλλά η  απογείωση ήρθε με το σάουντρακ  για τη βουβή ασπρόμαυρη ταινία  του Mikio Naruse “Υogoto Νo Υume” (“Every Night Dreams”). Ο Μάνος Μυλωνάκης κι ο Γιώργος Παπαδόπουλος έπαψαν πλέον να είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Θεσσαλονίκης από εκείνη τη βραδιά στο “De Facto”, που εξαιτίας του live τους έκλεισε όλο το πεζοδρόμιο της Παύλου Μελά. Μπορεί να βρεις στοιχεία του Comelade ή του Χατζιδάκι, του Ρότα, των πρώιμων Plaid ή της Warp Records, όμως θα είναι πάντα ένα ντουέτο που ξέρει να κουρδίζει τα πιάνα και τα μαντολίνα της μεγάλης συγκίνησης».
  • LIFO (M. Hulot, Ιούνιος 2008)
(Δισκοκριτική για το soundtrack της βωβής ταινίας “Every night’s dreams”)
«Επιτέλους και σε κανονική κυκλοφορία η μουσική που συνόδευσε ζωντανά την προβολή της βουβής ταινίας του Mikio Naruse από το 1933 Yogoto No Yume στο περσινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Χατζιδακικές ατμόσφαιρες, λιτές συνθέσεις φτιαγμένες από ένα σωρό ακουστικά όργανα και synth που στέκονται κι αυτόνομα σαν ένα υψηλής αισθητικής ηχητικό κομψοτέχνημα που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει η Type ή η Kranky. Με επίσης εξαιρετικό αφαιρετικό packaging».
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (Ιούνιος 2008)
«Η μουσική αυτή δεν ξέρουμε από πού ξεκινάει και δεν βιαζόμαστε να μάθουμε πού μπορεί να καταλήξει. Θέλουμε μόνο να βάλουμε χέρι στο υποσυνείδητό μας να βγάλουμε κάτι από κει μέσα, να εξωτερικεύσουμε κάτι από μας, ένα συναίσθημα μεταμφιεσμένο σε μελωδία».
  • ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Δημήτρης Αναστασόπουλος, 20/11/2007)
Έδωσαν το χέρι τους σε βουβή, μελαγχολική Γιαπωνέζα

«Ενα  μίγμα ποπ και φολκ, ένας ήχος με τη δική μας αισθητική, μια σύγχρονη ματιά σε μια ταινία του '30» Ετσι εξηγούν ο Μάνος Μυλωνάκης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, οι Your Hand In Mine, το μελωδικό τείχος που χτίζουν για τη βουβή ταινία του Ιάπωνα σκηνοθέτη Μίκιο Ναρούσε “Every Night’s Dream”». 



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Your Hand in Mine, επισκεφθείτε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου