Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009

«Γκρεμίστε το τείχος που χωρίζει την Κύπρο στα δύο»


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΔΩ http://greece-salonika.blogspot.com/2009/11/blog-post_1697.html


Δηλώσεις Παπανδρέου από το Βερολίνο.

Μήνυμα να τερματιστεί η διχοτόμηση της Κύπρου, έστειλε από το Βερολίνο στη διεθνή κοινότητα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Βερολίνο για τους εορτασμούς των 20 χρόνων από την πτώση του τείχους.«Ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι πρέπει να φωνάξουμε:.. 'Γκρεμίστε και το τελευταίο τείχος, αυτό που χωρίζει την Κύπρο στα δύο, δεν μπορεί να υπάρχει μία Ευρώπη με τείχη και με στρατεύματα κατοχής».
Πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη της Ελευθερίας, η Ενωμένη Ευρώπη δεν σηκώνει ούτε τείχη, ούτε στρατεύματα κατοχής» και συμπλήρωσε πως «αυτή την Ευρώπη επιθυμούμε και αποτελεί όχι μόνο πρόθεσή μας, αλλά και δέσμευσή μας να παλέψουμε γι' αυτήν την Ευρώπη και γι' αυτήν την Κύπρο, που οραματιζόμαστε».
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η πτώση του Τείχους του Βερολίνου συμβολίζει την πτώση των απολυταρχισμών, των αυταρχισμών, των ιδεοληψιών και των προκαταλήψεων, ενώ υπογράμμισε ότι αυτές οι ηρωικές πράξεις και ηρωικές στιγμές δείχνουν «το διακύβευμα της Δημοκρατίας, το οποίο είναι να γκρεμίζουμε καθημερινά τα τείχη, που κρατούν μακριά από την πολιτική τον πολίτη και δεν τον βάζουν στο επίκεντρο της πολιτικής».

2 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά, αυτά τα είπε στους ξένους ηγέτες ή μόνο στην ΕΡΤ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά τ΄αυγά νενέκο Παπανδρέου. Μουφαίνεται ότι θες νέο Σχέδιο Ανάν γι΄αυτό θέλεις να ρίξεις το τείχος (προς το μέρος της ελληνικής πλευράς εννοείται, να πέσει να την πλακωσει). Τώρα ανατρίχιασα. Ο ΓΑΠ και εθνικές διεκδικήσεις......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή