Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

"Κάποια στιγμή πρέπει να επιτεθούμε κι εμείς"

Εντάξει. Τα θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα. Ούτε το Euro το κερδίζεις δυο φορές απανωτά. Αλλά χθες χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Ευκαιρία να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, το γόητρό μας. Η Σουηδία δεν ήταν και ο πιο δύσκολος αντίπαλος και αυτό φάνηκε πολύ νωρίς.
Κακώς άλλαξε τον Γκέκα με το Σαμαρά. Η μεσαία γραμμή ήταν το πρόβλημα. Έπρεπε να βγάλει τον κουρασμένο Καραγκούνη και πάντως να αφήσει μέσα δύο επιθετικούς. Ο Κυργιάκος και ο Χαριστέας διασώθηκαν. Ο Νικοπολίδης φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη και για τα δύο τέρματα. Είναι ο μεγάλος τυχερός του 2004, αλλά τα μεγάλα ψέμματα δεν κρατάνε για πάντα.
Γερμανοτραφής ο Γιάννης Αμανατίδης είπε την αλήθεια: «Δεν πρέπει να παίζουμε πάντα τόσο αμυντικά και με γιόμες προς την αντίπαλη εστία. Κάποια στιγμή πρέπει να επιτεθούμε κι εμείς. Δεν μπορείς να αλλάζεις 50 πάσες στην άμυνα, αλλά να κοιτάζεις και λίγο την επίθεση. Παίξαμε φοβισμένα ποδόσφαιρο και σίγουρα με αυτό τον τρόπο δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού, αλλιώς θα μείνουμε έξω».
Η ομάδα μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα, να κερδίσει και να προκριθεί. Το απέδειξε στα προκριματικά. Χθες είχε άγχος, το Σάββατο μάλλον θα έχει πάθος. Αν έχει και μυαλό...
Καλή επιτυχία!
11Ιουν2008
FOTO: REUTERS/Christian Charisius (AUSTRIA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου