Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Σήμερα γάμος γίνεται!

Σήμερα παντρεύονται η Βάγγω με τον Στέλιο. Μια πάντα "μικρή" στην οικογένεια, που τώρα δεν είναι πια τόσο μικρή, συγκινεί όλους στην οικογένεια. Και τους παρόντες και τους απόντες. Και τον παππού και τη γιαγιά και το θείο -οι οποίοι θα ρίξουν τα ρύζια από τα άσπρα σύννεφα.
Ο παππούς μας, ο Γιάννης -το όνομά του έχω- είχε διαβατήριο αλλά νομίζω ότι το χρησιμοποίησε ελάχιστες φορές για να πάει Βουλγαρία. Για δουλειές, όχι για εκδρομή -εκδρομή του ήταν ο μπαχτσές του, μέχρις εσχάτων. Το τελευταίο πασαπόρτι, το ανανεωμένο, το έχω κρατήσει. Η ημερομηνία γέννησης είναι με το παλιό ημερολόγιο, έτσι είχε καταγραφεί "στα χαρτιά" από τον "περιοδεύοντα" κι αυτό, αρκετά χρόνια αργότερα, τον βοήθησε ώστε για λίγες μέρες μόνο να μην χάσει τον διορισμό του στην Τράπεζα της Ελλάδος -απ' όπου πήρε και σύνταξη. Όνομα πατρός "Δημήτριος" και τ' όνομα αυτό έδωσε κατά τα έθιμα στον πρώτο του γιο, το θείο Δημήτρη, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε αρκετά και τελικά πέταξε τον Μάρτιο του 1996 -τον αποχαιρετήσαμε πρωταπριλιά, αν είναι δυνατόν!
Ήταν διαιτητής ποδοσφαίρου, η "φίρμα" της οικογένειας, έπαιζε α' εθνική και στα τέλη της δεκαετίας του '70 ήταν ο κορυφαίος της Επαρχίας (μαζί με Ζλατάνο από Θεσσαλονίκη και Πλατόπουλο από Αθήνα). Ήταν Πανσερραϊκός και ΠΑΟΚτσής αλλά δίκαιος. Κατηγορήθηκε για μεροληψία από παράγοντες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού -με δική του γενναία διαιτησία ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει τότε τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη, νομίζω για το κύπελλο Ελλάδος. Ψάλτης στου Τιμίου Σταυρού και στον Αγιαντώνη στις Σέρρες, ιδιαίτερα αγαπητός από πολλούς και ενοχλητικός για τον καθαρό του λόγο από άλλους.
Ο παππούς ήθελε η Βάγγω να γίνει λογίστρια, να πάει να μάθει τα λογιστικά. Η αλήθεια είναι ότι τα λογιστικά δεν τελειώνουν ποτέ, όμως άλλη αίγλη και δυναμική είχαν στην εποχή του παππού. Η Βάγγω τελικά πήγε τουριστικά επαγγέλματα και ευτυχώς δηλαδή. Βρήκε δουλειά καλή και σταθερή σε έναν τομέα με παρόν και μέλλον ατελεύτητο. Βρήκε και το Στέλιο κάπου εκεί στα χοτέλια, και να που παντρεύονται. Απόψε το βράδυ. Και θα 'μαστε όλοι εκεί. Με γέλια και με δάκρυα. Χαράς και συγκίνησης. Για τους παρόντες και τους απόντες. Για τους πρωταγωνιστές. Η ζωή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου