Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Εγκαίνια σήμερα για την Cheap Art: φθηνά έργα, ακριβή τέχνη

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (σ.σ. απόψε) στο Στρατόπεδο Κόδρα της Καλαμαριάς με τη συμμετοχή 150 καλλιτεχνών

Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή (σύνολο 150 καλλιτέχνες) και με έντονη Ιταλική παρουσία (40 Ιταλοί εικαστικοί) εγκαινιάζεται η 11η Cheap Art τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στο Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά.
Η Cheap Art ξεκίνησε το 1995 και λειτουργεί κάθε Δεκέμβριο στην Αθήνα ενώ από το 1998 μεταφέρθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει πάρει και πανευρωπαϊκή διάσταση (Βιέννη) δίνοντας ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν. Η ιδέα στηρίχθηκε στη δυνατότητα που έχει το κοινό να αγοράσει έργα γνωστών αλλά και ελπιδοφόρων καλλιτεχνών με μία τιμή πολύ προσιτή (70 ευρώ), ούτως ώστε να πραγματοποιείται συχνά η πρώτη επαφή με αυθεντικά εικαστικά έργα.

Μέχρι σήμερα, έχουν πάρει μέρος πάνω από 500 Έλληνες εικαστικοί και 50 από το εξωτερικό. Έχουν πουληθεί πάνω από 30.000 αυθεντικά έργα τέχνης τα οποία έχουν μπει σε σπίτια Ελλήνων και ξένων φιλότεχνων.
Μόνο στα εγκαίνια του θεσμού περνούν από το χώρο 1.500 με 2.000 επισκέπτες. Μάλιστα στην Αθήνα γίνονται εγκαίνια επί δύο μέρες λόγω της μαζικής προσέλευσης του κόσμου.
Η ενιαία συμβολική τιμή για όλα τα έργα (70 ευρώ). Η έκθεση έχει και μία κοινωνική διάσταση αφού δίνει σε πολύ κόσμο την ευκαιρία να αποκτήσει ένα έργο τέχνης σε τιμή χαμηλή που δεν καθιστά απρόσιτα τα εικαστικά δημιουργήματα.
Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 10 Ιουλίου, ενώ θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου