Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

…ύστερα ήρθαν οι μέλισσες

· Λένε ότι είδος καταξίωσης για μία εφημερίδα είναι να την αντιγράφουν οι άλλες εφημερίδες. Καλά, καταξίωση… Αλλά αν σε κλέβουν τι είναι; Αν δεν αναφέρουν την πηγή οι συνάδελφοι σου; Για το Ποντίκι Art μιλάμε, μια ιστορική εφημερίδα, από τα καλύτερα πολιτιστικά ένθετα της εποχής μας. Γιατί βρε παιδιά;
· Μιλάμε για την εφημερίδα που αναφέρθηκε στον Πέτρο Φυσσούν και τη συνέντευξη που είχε δώσει στο Κεντρί όπου μιλούσε για τη δικτατορία και το ΠΑΣΟΚ που τον κατέστρεψαν, για τους ομοφυλόφιλους που κυριαρχούν στο ελληνικό θέατρο κλπ με αφορμή τη συμμετοχή του ηθοποιού σε ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών.
· Τι ‘ναι τούτος ο Σαμαράς… Από την προσπάθεια της υφαρπαγής του ονόματος στην προσπάθεια υφαρπαγής της ιδιοκτησίας! Από τα Σκόπια στο Βρετανικό Μουσείο. Όλοι να μας κλέψουν θέλουν.
· Τι «όχι» μεγαλοπρεπές ήταν αυτό; Ένα «όχι» νααα… στην πρόταση των Βρετανών να μας δανείσουν για τρεις μήνες τα γλυπτά αρκεί να αναγνωρίσουμε ότι ανήκουν σ’ αυτούς!!! Συγγνώμη, αυτό δεν ισοδυναμεί με ομολογία ενοχής;
· «Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να απαντήσει αρνητικά στη συγκεκριμένη πρόταση. Η αποδοχή της θα ισοδυναμούσε με τη νομιμοποίηση της υφαρπαγής των Γλυπτών και τον τεμαχισμό του μνημείου πριν από 207 χρόνια» είπε ο Σαμαράς και πέρασε στην Ιστορία.
· Κάτι τέτοια ακούει ο Ερντογάν και τρέμει τι θ’ ακούσει μετά απ’ όσα είπε για τη Χάλκη κι τον ψευδομουφτή. Εδώ θα το ‘χει ο ΥΠΠΟτη που θα τον δει απόψε στα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης αλλά δεν θα μπορεί να του το πει…Εμ, δεν είναι ΥΠΕΞ.
· Κουίζ: Ποιος υποψήφιος καλλιτεχνικός διευθυντής μεγάλου πολιτιστικού οργανισμού πρωταγωνιστούσε στην ελληνική ταινία του 1970 «Η Μεσόγειος φλέγεται»;
· Μάλτιπλ τσόις: Ο παρά τω Τσακίρογλου οικονόμο που ανελήφθη εις Αθήνας μόλις αντελήφθη τι επρόκειτο να συμβεί εν Θεσσαλονίκη, πως έπιασε δουλειά στο ΚΘΒΕ; Α. Μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ Β. Τον έφερε ο Νικήτας Γ. Την έφερε στο Νικήτα Δ. Τον επέβαλε το κόμμα.
· Πάντως ο Βασιλιάς Ληρ τα μάζεψε και κατηφόρησε για το κλεινόν άστυ, αλλά ο διάδοχος ακόμη να φανεί. Ποιος θα έρθει τελικά; Άγνωστο, προς ώρας. Πολλοί «παίζουν» αλλά όπως λέει κι ο Πέρι, περίοδος μεταγραφών και είναι φυσικό να ακούγονται πολλά ονόματα! Καλό;
· Ο δελφίνος πάντως επιμένει… Λέτε να τα καταφέρει ο Έρικ φον Άουερ - Καρράς; Λέτε το Κρατικό Θέατρο να θέλει κι αυτό το Γερμανό του; Τι λέει άραγε ο Προεστώς – Γαρούφας επ’ αυτού;
· Πάντως το ΚΘΒΕ παρόλο που είναι ακέφαλο, δεν έχει σταματήσει τη δραστηριότητά του –πάντοτε διακρινόταν για την κεκτημένη του ταχύτητα.
· Ποιος είπε «Καλύτερα που έγινε έτσι. Γαρούφας – Νικήτας ήταν σαν τη Δέσποινα Βανδή με τους Going Through»;
· Αλήθεια, τι γίνεται με τη Μπιενάλε του ΚΜΣΤ; Πως πάει από κόσμο;
· Εξαιρετικό και φέτος το φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών που το διοργανώνει ο φορέας της Μονής που ‘χει πρόεδρο τον Ψωμιάδη. Εναλλακτικό και με σπουδαία ονόματα.
· Σκηνή από το μέλλον: «Αρρώστησε η μαμά και δεν μπόρεσα να έρθω. Αλλά τώρα είναι καλά» είπε η Loreena (η McKennitt) από τη σκηνή της Μονής Λαζαριστών στις 28 Ιουνίου 2009. Μη το πετάξετε το εισιτήριο…Μπιιιιιιζ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου