Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009

Ο Ψαραντώνης στο "Κλειώ" την Κυριακή

Ο «Ψαραντώνης» (Αντώνης Ξυλούρης) και η Νίκη Ξυλούρη παίρνουν τη σκυτάλη και εμφανίζονται την Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009 και ώρα 10:00 μ.μ., στο πλωτό bar «Κλειώ», στο πλαίσιο των συναυλιών που διοργανώνει, με πρωτοβουλία του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και της Εντεταλμένης Νομαρχιακής Συμβούλου σε θέματα νεολαίας Χριστίνας Κελεσίδου, το Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Οι εν πλω συναυλίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το «Κλειώ», στη μνήμη του Μάκη- που «έφυγε» νωρίς και με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων, Παιδιών Πασχόντων από Κακοήθη Νοσήματα Β. Ελλάδος «Η Λάμψη».

Πρόκειται για την προτελευταία από τις 6 μοναδικές εν πλω συναυλίες, όπου το κοινό της Θεσσαλονίκης έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια βόλτα στα νερά του Θερμαϊκού κάτω από τα αστέρια και τον αυγουστιάτικο ουρανό, ακούγοντας ριζίτικα τραγούδια, ενώ ταυτόχρονα τα έσοδα θα διατεθούν για σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο «Ψαραντώνης» είναι μια ξεχωριστή μορφή της κρητικής μουσικής, ο οποίος έχει κατορθώσει να καθιερωθεί και επαγγελματικά, σαν ένας πολύ ταλαντούχος καλλιτέχνης με ιδιαίτερο χρώμα στο τραγούδι του και στο παίξιμο της λύρας.
Στη δισκογραφία εμφανίζεται το 1964 με το δίσκο 45'' "Εσκέφτηκα να σ' αρνηθώ" και ακολουθεί μια πλούσια δισκογραφική δουλειά που αποφέρει εκτός από σημαντικές δημιουργίες, την καθιέρωση του Ψαραντώνη στη συνείδηση του Κρητικού λαού ως ένα ιδιόρρυθμο καλλιτέχνη που δίνει με τους αυτοσχεδιασμούς του το δικό του στίγμα σε κάθε τραγούδι ή μελωδία που ερμηνεύει. Έχει εκπροσωπήσει πολλές φορές την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού. Πρώτη φορά πήρε μέρος σε διεθνές φεστιβάλ το 1982 στην Κολονία σε διοργάνωση του τηλεοπτικού καναλιού WDR. Το 1984 έπαιξε στο Βερολίνο, στις εκδηλώσεις για τα 750 χρόνια από την ίδρυση της πόλης. Εμφανίζεται τακτικά στη Γερμανία, ενώ έχει παίξει στη Γαλλία, την Ελβετία, την Αυστρία, το Λουξεμβούργο, τη Σόφια, το Βουκουρέστι, το Βελιγράδι, την Ουκρανία, τη Φιλιππούπολη, αλλά και στην Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο φεστιβάλ "Η Συνάντηση των Πέντε Ηπείρων" που έγινε στο Martigny της Ελβετίας τον Ιούνιο του 1999, κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές. Έχει επίσης συνεργαστεί με τους μεγάλους ποιητές και στιχουργούς Μήτσο Σταυρακάκη και Γιώργη Καράτζη και μέσα από τις συνεργασίες του αυτές, έχουν βγει πολύ μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες.
Μαζί με τον «Ψαραντώνη» εμφανίζεται η Νίκη Ξυλούρη (φωνή), ο Λάμπης Ξυλούρης (ούτι) και ο Νεκτάριος Κοντογιάννης (λαούτο).
Οι ώρες των παραστάσεων είναι 22:00-24:00, η τιμή του εισιτηρίου 10€ και τα εισιτήρια θα προπωλούνται εντός του καραβιού «Κλειώ».
Το πρόγραμμα των συναυλιών ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009, με τους Aroma Caribe (latin).
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και στον αριθμό 2313-319676.
Χορηγός των της εκδήλωσης «Τραγουδάμε για τη ζωή» είναι η εταιρία Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ Α.Ε. με το CUTTY SARK Blended Scotch whisky και χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», το περιοδικό “Sunday”, οι «Διαδρομές», η Μακεδονία TV και ο ραδιοφωνικός σταθμός “Plus Radio 102,6”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου