Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

…ύστερα ήρθαν οι μέλισσες

• Τελικά και ο πολιτισμός θέλει τα μπάνια του. Και τον Αύγουστο, που λένε, δεν έχει όχι ειδήσεις, ούτε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εντός σχεδίου πόλεως φυσικά. Γιατί στα πέριξ… Μια βδομάδα – δεκαπέντε μέρες χρειάζεται μια πόλη ενός εκατομμυρίου για να μετακομίσει 100-150 χιλιόμετρα μακριά.
• Καλά που μας άφησε χρόνους κι ο Μάικλ και έχουμε… ειδήσεις για όλο το καλοκαίρι. Να, πάλι αγωνία για το ποιος θα κρατήσει τα τρία ορφανά. Η 79χρονη μητέρα του ποπ σταρ είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά (τι καλό να βρουν τα καημένα μετά και την κηδεία – συναυλία;) ενώ δεν πρέπει να ανησυχούμε ότι η οικογένεια του τεθνεώτος θα μείνει άφραγκη. ΟΚ λοιπόν. Δεν ανησυχούμε.
• Δεν πρόλαβαν να τον ανακοινώσουν τα «Θέρμης Δρώμενα», τον ξε-ανακοίνωσαν! Ο λόγος για τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς, ο οποίος ήταν να τραγουδήσει στις 3 Σεπτεμβρίου στο Φράγμα της Θέρμης. Τελικά αυτό δεν θα γίνει και λίγες μέρες αργότερα θα τα δώσει όλα στο φεστιβάλ της ΚΝΕ –που απ’ όσο μαθαίνω θα ‘χει και «επιδοτούμενο» εισιτήριο. Απ’ το ΥΠΠΟ; Όχι βέβαια, απ’ το κόμμα…
• Οι πληροφορίες μου λένε ότι άλλα είχαν συμφωνηθεί και άλλα έγιναν τελικά. Εν πάσει περιπτώσει, όποιος θέλει να δει και να ακούσει τον παγκόσμιο Σέρβο, θα έχει την ευκαιρία αρκεί να κρατά κόκκινη σημαιούλα…
• Και μετά σου λεν Αντώνη ότι το ΥΠΠΟ είναι τελευταίο προτελευταίο τη τάξη υπουργείο… Σε ποιο υπουργείο ξιφουλκούν οι διανοούμενοι και οι μενταλιστές για ένα βίντεο; Ξέρεις τι θα πει Παυλόπουλε και Παπαθανασίου να σου τη λέει δημοσίως ο Γαβράς; Ξέρεις; Ποιος Αλμούνια και πράσινα άλογα…
• Βρήκαν θέμα το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσουν για πολιτική που «εκθέτει τη χώρα διεθνώς». Ποια crisis και ποιος ιός…
• Βρήκε ευκαιρία και η Δαμανάκη, σκιώδης που θα λέγαμε κάποτε περί του πολιτισμού, και… να ‘σου πετιέται από ξαρχής, να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκθέτει τη χώρα διεθνώς επειδή έχει συντομεύσει την ταινία που η ίδια την έβαλε να παίζει… Είμαστε με τα καλά μας;
• Απορία: με τόσα φεστιβάλ, τόσες εκδηλώσεις, τόσα θέατρα και μουσικές, πού να πρωτοπάς; Και λεφτά να ‘χεις δεν προλαβαίνεις!
• Λογική απορία, σίγουρα κάποιοι θα πιστεύουν ότι κάποτε η αγορά θα… αυτορυθμιστεί –εδώ μπήκαμε Αύγουστο και ακόμη δεν κατάφερε να αυτορυθμιστεί το… καρπούζι! Όμως επειδή αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ στο βαθμό που απαιτείται –πολύ περισσότερο που ο πολιτισμός δεν είναι θέμα απλής μπακαλικής- οι παραγωγοί και οι ατζέντηδες θα συνεχίσουν να υποφέρουν όσο ο πληθωρισμός των εκδηλώσεων αγγίζει το παράλογο.
• Το Τελλόγλειο μας έχει συνηθίσει σε πολύ σπουδαία. Όχι μόνο ο Πικάσο και τα σχέδιά του αλλά και μικρότερα γεγονότα στον διεθνή χάρτη της τέχνης, πλην όμως σοβαρά και σημαντικά για την ίδια τη Θεσσαλονίκη. Να, λοιπόν, που το Σεπτέμβρη φέρνει Χουάν Μιρό (1893-1983), μια έκθεση που προοιωνίζεται εξαιρετικού εδιαφέροντος και θα φέρει πιθανότατα τον Πρόεδρο Παπούλια στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια.
• Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες διέταξε το κλείσιμο πολλών από τους 34 ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας και ήδη 13 ιδιωτικοί ραδιοσταθμοί και τηλεοράσεις σίγησαν ενώ 200 άλλοι απειλούνται ότι θα σταματήσουν να λειτουργούν! Για να δούμε αν θα αντιδράσουν οι εγχώριοί μας προοδευτικοί και ο δημοσιογραφικός κόσμος κατά του «λαοπρόβλητου» Τσάβες/ Προς το παρόν, πάντως, του προσφέρουν καλές υπηρεσίες καθώς δεν αναφέρουν καν το όνομά του στα σχετικά ρεπορτάζ για τα αίσχη. Μπιιιιιζ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου