Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Πρωινός freddo 27/5/2010

·        Ανθρωποφαγίες μέρος δεύτερο: Άρης Σπηλιωτόπουλος, υπουργός Τουρισμού επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή και υπουργός Παιδείας. Παρακολούθησα την… ανάκρισή του στο μεγάλο κανάλι, Σάββατο πρωί.
·        Το πιο δυνατό σημείο του Άρη ήταν όταν ξεστόμισε το μη πολιτικώς ορθό που το λένε όμως όλοι οι παππούδες –όχι μόνο ο δικός του. Ότι αν μπλέξεις με την πολιτική θα σε κατηγορήσουν ότι είσαι είτε αδελφή είτε κλέφτης. Μεγάλη αλήθεια. Ειδικά στην εποχή της τηλεοπτικής δημοκρατίας.
·        Ο ίδιος λέει –και θυμάστε- τα έχει υποστεί και τα δύο. Πριν δέκα χρόνια το πρώτο όταν ήταν εκπρόσωπος της ΝΔ και τώρα το δεύτερο.
·        Απάντησε για τις γραβάτες –φαίνεται να έχει δίκιο- με τις οποίες αντικατέστησε τα αρχαιοελληνικά κακέκτυπα και τα σταχτοδοχεία που όπως είπε χαρίζαμε στους tour operators προκειμένου να τους επηρεάσουμε για να μας φέρουν τουρίστες στην Ελλάδα…  
·        Στο πλαίσιο της ανθρωποφαγίας, μεταξύ άλλων δέχθηκε και την εξωφρενική απορία γιατί (!!!) «μπήκε» στο γραφείο του υπουργού Παιδείας που είναι πολύ μεγάλο κι έχει πολλούς καναπέδες!!!
·        Θα μου πεις, και τι να κάνουμε εμείς οι δημοσιογράφοι, να αυτολογοκρινόμαστε; Όχι, βέβαια. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορείς να λες ό,τι να ‘ναι και να αναπαράγεις προφανείς ανοησίες…
·        Από κει και πέρα, όμως, θα περίμενα από ένα νέο πολιτικό που φιλοδοξεί να ηγηθεί της γενιάς του, αντί συμμετοχής σε μια a priori θλιβερή τηλεσυζήτηση, μια πιο ηγετική αντιμετώπιση.
·        Για παράδειγμα, μια λακωνική δήλωση άρνησης να συμμετάσχει στον ευτελισμό της πολιτικής και απόσυρσή του από το πολιτικό προσκήνιο, με στόχο να γίνει κάποια στιγμή χρήσιμος αντί να προσκυνήσει την επικοινωνιακή ισχύ της τηλεόρασης. Στο όνομα τάχα της πολιτικής επιβίωσης –ποιας επιβίωσης; Ειδικά όταν δηλώνει εργένης με βουλευτική αποζημίωση, που δεν έχει ανάγκη από άλλα. Άντε καλημέρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου