Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Πρωινός freddo 3/6/2010


·        Δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν στις δημοσκοπήσεις, από εκείνους που λένε «είδες τι λέει η τάδε δημοσκόπηση», δεν πιστεύω στους αρχηγούς δημοσκοπικής χροιάς αλλά στους ηγέτες, στο feeling εν πάσει περιπτώσει.
·        Αυτό δηλαδή που λείπει από την ελληνική πολιτική σκηνή (και όχι μόνο) εδώ και πολλά χρόνια –μετά το θάνατο των «μεγάλων». Ούτε λογιστές, ούτε διαχειριστές.
·        Όμως η δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής, ταυτοποιεί εν πολλοίς ό,τι συζητούν εδώ και καιρό πια οι παρέες: το τέλος του κομματικού προτύπου της μεταπολίτευσης, την απόρριψη του κομματισμού.
·        Δημοφιλής ο Σαμαράς, όμως η ΝΔ κινείται σε λάθος κατεύθυνση λέει το 70%. Το 54% θεωρεί πιθανή τη διάσπαση της ΝΔ, δηλαδή ένας στους δύο. Όμως 7 στους 10 εκτιμούν ότι δεν πρέπει να κάνει νέο κόμμα η Ντόρα.
·        Με άλλα λόγια, δεν είναι όλοι οι πολιτικοί για το ανάθεμα, όμως το ζητούμενο δεν είναι να γίνει ένα νέο κόμμα. Το ζητούμενο είναι τι θα έχει να πει αυτό το κόμμα.
·        Πιστεύω ότι αυτό είναι και το πρόβλημα της Ντόρας σήμερα. Μέχρι πριν την 5η Μαΐου των τραγικών γεγονότων αλλά και τη διαμόρφωση του νέου οικονομικού περιβάλλοντος για την πλειοψηφία των Ελλήνων με των ψήφιση του νόμου από τη Βουλή…
·        …ήταν έτοιμη να κάνει ένα κόμμα με τα κομματικά στελέχη που τη στηρίξανε διαχρονικά και στις εσωκομματικές εκλογές. Τώρα αντιλαμβάνεται ότι ένα τέτοιο εγχείρημα, δηλαδή η δημιουργία ενός ακόμη κόμματος με χαρακτηριστικά ίδια με όλα τα άλλα και ελαφρές μόνο διαφοροποιήσεις, δεν έχει μέλλον.
·        Γι’ αυτό περιμένει. Σαν τον ελεύθερο σκοπευτή. Με υπομονή. Μέχρι να ξεπροβάλλει ο στόχος. Έχοντας αντιληφθεί ότι τα παραδοσιακά κόμματα, ακόμη και η ΝΔ, τελείωσαν. Και ότι τα δύσκολα για τον τόπο είναι μπροστά μας. Έρχονται. Οι πολιτικές ανάγκες και οι πολιτικές ευκαιρίες έρχονται μαζί.
  • Όποιος καταφέρει να τις «διαβάσει» σωστά θα κερδίσει. Σε μια συγκυρία που «αντίπαλος» δεν θα είναι τα ποικιλώνυμα κέντρα, ντόπια και ξένα, που λέγαμε κάποτε, αλλά οι πολίτες, ο λαός, ο απλός κόσμος που θα βιώνει την εξαθλίωση προσδοκώντας τις όντως καλύτερες μέρες. Καλή σας μέρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου