Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Πρωινός freddo 2/6/2010

·        Ωραίο τίτλο βρήκε η παρέα στο πατάρι του Ιανού. «Θεσσαλονίκη, Δημιουργική Πόλη». Πολύ εύστοχος. Το βράδυ της Δευτέρας, στο Ολύμπιον φυσικά (μόνο ένα χώρο πολιτισμού θα μπορούσαν να επιλέξουν οι συγκεκριμένοι), παρουσιάστηκε η «διαθεσιμότητα» του Τάσου Τζήκα.
·        Οι συγκεκριμένοι (Καρατζάς, Ιεροκλής, Στεφανίδης), πράγματι δημιουργικοί άνθρωποι όλοι τους, υποστήριξαν μέχρι στιγμής με επάρκεια το λογοπαίγνιο «διαθεσιμότητα και όχι υποψηφιότητα».
·        Θέλω να σας μεταφέρω όμως ψήγματα της «παρέμβασης» του Νίκου Στεφανίδη –ξέρεις Μύλος κλπ- η οποία αν και δεν είχε καμία σχέση με το θέμα (ξέχασε να πει έστω μια κουβέντα υποστήριξης για τον «διαθέσιμο»…) ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
·        Τις οργισμένες σημειώσεις του ο μίστερ Μύλος μας είπε ότι τις έγραψε στο κελί του κρατητηρίου του ΑΤ Νιγρίτας, εξαιτίας μιας κλήσης 40 ευρώ που δεν είχε πληρωθεί λόγω του ότι είχε επιδοθεί σε λάθος διεύθυνση. Σινεματζίδικο…
·        Οργισμένος, λοιπόν, μίλησε για «ευνοούμενους αστούς της αθηναϊκής αυλής», αλλά και για «νέα αθηναϊκή συμμαχία» ενώ έγινε ακόμη πιο σκληρός με το κέντρο λέγοντας ότι «Η διαφθορά έχει έδρα: την Αθήνα»!
·        Μας θύμισε ή μας έμαθε και μια φράση του Θεσσαλονικιού λογοτέχνη Γιώργου Ιωάννου («Στο σπίτι του Κεμάλ» για όσους δεν τον ξέρατε μέχρι τις φετινές πανελλαδικές) που είχε πει ότι «οι νόμοι κατασκευάζονται στην Αθήνα και εφαρμόζονται στη Θεσσαλονίκη»…
·        «Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει περιφερειακή ανάπτυξη χωρίς να δοθεί εξουσία στην περιφέρεια» είπε, προφανώς έχοντας… μελετήσει Καλλικράτη.
·        Είπε και μια ακόμη μεγάλη αλήθεια. Ότι δηλαδή «έγιναν τραγικά λάθη όχι μόνο από τους κρατούντες αλλά και από τους διεκδικητές». Γιατί, λέω εγώ, υπάρχει πιο… συντηρητικός προοδευτισμός από το να αντιμετωπίζουν τη Θεσσαλονίκη με «σχεδιασμούς» του ποδαριού; Να στηρίζουν την διεκδίκηση στην αποδόμηση αντί στην εφικτή πρόταση;
  • Σ’ αυτήν την πόλη που χαλιέται να πει μια καλή κουβέντα, σημειώστε ότι ο Νίκος είναι από τα πιο καθαρά, σοβαρά και συγκροτημένα μυαλά της πόλης, ένας από τους λίγους που μπορεί να υλοποιήσει αυτό που σκέφτεται. Καλή σας μέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου