Κυριακή 10 Μαΐου 2009

…ύστερα ήρθαν οι μέλισσες

· Πάει γάντι στην εποχή της εύκολης λησμονιάς: Το καινούριο τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδη, απ' το '22 στην Κύπρο του '74, το Βελιγράδι του '99 και την Αθήνα του 2004... «Κάτω από ένα τραπέζι, το θυμάμαι σαν τώρα, / με μια κούπα σταφύλι στου βομβαρδισμού την ώρα / είδα αλεξίπτωτα χίλια στον ουρανό σαν λεκέδες / μου μιλούσε ο πατέρας μου να μη φοβηθώ / "Κοίταξε τι ωραία που πέφτουν, τι ωραία που πέφτουν..."
· Εκείνο το χειροκρότημα (και το επιφώνημα) της ηθικής ικανοποίησης της θειάς που ‘χει έρθει να δει τον τηλεπρωταγωνιστή και τον ακούει να δηλώνει ότι εν τέλει αγαπάει την συμπρωταγωνίστρια… Όλα τα λεφτά!
· Και ξέρετε, ε; Αυτά τα πανέμορφα τα ζούμε στη Σαλονίκη κάθε άνοιξη, που ‘ρχονται οι «θιάσοι» πρωτευούσης να συνεχίσουν το «θρίαμβο των Αθηνών»!
· Ζωγράφος καταγγέλλει μέσω διαδικτύου ότι τον κάλεσαν να πάει στη Μπιενάλε της Φλωρεντίας 2009 και ζητά στήριξη για να μπορέσει να πάει αφού το κόστος είναι απαγορευτικό για τη συμμετοχή του. Λέγεται Νίκος Νικολόπουλος, NAIKOΣ στα τελάρα, δηλώνει εκτός κυκλωμάτων και ζητά τη βοήθεια της κοινότητας των blogs. Περισσότερα στο www.naikos.gr
· Την ώρα που ο νυν ΥΠΠΟ Σαμαράς ετοιμάζει τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, ο πρώην Λιάπης επισκέφτηκε την Ινδία για να ρωτήσει –λένε- τους μάγους πως γίνεται να κάνεις τέτοια εγκαίνια με τα μισά λεφτά…
· Κουίζ: Ποιο στέλεχος μεγάλου πολιτιστικού φορέα έχει επιβιώσει με δύο κυβερνήσεις και τρεις καλλιτεχνικούς διευθυντές;
· Το ντεμπούτο άλμπουμ των De Niro θα κυκλοφορήσει τέλος Μαΐου! Γι’ αυτό έκαναν κι ένα live party σε μπαρ της Θεσσαλονίκης που δεν έπρεπε να χάσουμε…
· Ουρές τρία τέταρτα μέχρι μία ώρα για την έκθεση με 181 αγιορείτικα κειμήλια στο Παρίσι, αλλά εκεί δεν είναι εδώ. Τέτοιες ουρές έχουμε να δούμε στη Σαλονίκη από το 1997 της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και νομίζουμε ότι κάτι έγινε. Αλλά μαθαίνω ότι τέτοιες ουρές έχει σε 3-4 μουσεία και χώρους της γαλλικής πρωτεύουσας.
· Μέχρι τις 10 Ιουνίου είναι η προθεσμία για τα σενάρια μικρού μήκους του ΕΚΕΒΙ, από τα οποία θα επιλεγούν τρία που θα απονεμηθούν στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν σενάρια βασισμένα σε έργο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ανεξαρτήτως θεματολογίας και χρόνου συγγραφής του λογοτεχνικού έργου πάνω στο οποίο βασίζεται το σενάριο.
· Μετά τον Πικάσο το Τελλόγλειο φέρνει και Μιρό! Το Σεπτέμβριο σε συνεργασία με την Fundació Pilar i Joan Miró της Μαγιόρκα με περισσότερα από 400 τεκμήρια! Μπράβο!
· Μικρές αλλά σημαντικές διακρίσεις για μικρομηκάδες: Έξι από τα καλύτερα φιλμ τού 2ου ΑΖΑ Διεθνούς Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβρη, προβλήθηκαν στο 56ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ του Βελιγραδίου, ένα από τα παλαιότερα και τα κορυφαία του είδους.
· Με εννέα καλλιτέχνες θα δώσει και φέτος το παρών η «δικιά μας» γκαλερί TinT στην Art Athina από τις 21 ως τις 24 Μαΐου 2009, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου.
· Τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του γιορτάζει φέτος το Βρετανικό Συμβούλιο και κάνει, μεταξύ άλλων, μια πρωτότυπη «διαγωνιστική» έρευνα. Ψάχνει να βρει τις 75 πιο αγαπημένες και αντίστοιχα λιγότερο αγαπημένες λέξεις στο αγγλικό λεξιλόγιο και ζητά… βοήθεια! Ψηφίστε, λοιπόν, στην ηλεκτρονική διεύθυνση survey.britishcouncil.org/wix/p8488920.aspx. Μπιιιιζ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου