Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Πολιτικός χαβαλές που σκοτώνει…

Η ιστορία με την πώληση του ΟΤΕ και η «πολιτική» αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων αναδεικνύει την υποκρισία και την ανεπάρκεια του πολιτικού μας σκηνικού.
Δεν είναι δυνατόν η αξιωματική αντιπολίτευση ως κυβέρνηση να έχει βγάλει προς πώληση το 66% του ΟΤΕ, στο πρόγραμμά της να επαγγέλλεται τις ιδιωτικοποιήσεις και σήμερα που η κυβέρνηση προχωρά σε μια τέτοια κίνηση να το παίζει ΚΚΕ. Το ίδιο έκανε και με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το ίδιο και με όλες τις περιπτώσεις ιδιωτικοποιήσεων. Δεν λέω να μην αντιδρά κανείς. Λέω να καταλαβαίνουμε γιατί αντιδρά. Τα ζητήματα αυτά είναι τόσο περίπλοκα που εύκολα ο πολίτης αποποιείται το δικαίωμά του ακόμη και να τα παρακολουθήσει απλώς, πολλώ δε μάλλω αν αντιλαμβάνεται υποκριτικές ασυναρτησίες. Τα ίδια ισχύουν βέβαια και για κάποιους από όλα τα κόμματα.
Βέβαια, το παιχνίδι εδώ και χρόνια έχει γίνει τόσο στημένο που καταντά γελοίο. Μετά το θάνατο του Ανδρέα, οι πολιτικοί συντάκτες προανήγγειλαν μέχρι και τα σημεία στίξης των πρωθυπουργικών και λοιπών αρχηγικών λόγων. Πόσες φορές δεν ακούσαμε ότι «το προσεχές διάστημα η καθημερινότητα θα βρεθεί στο προσκήνιο του τάδε ή του δείνα κόμματος» ή ότι «η αντιπολιτευτική τακτική θα εστιάσει στις ιδιωτικοποιήσεις» ή ότι θα βγει ο Γιωργάκης και θα γαβγίζει; Κανένας αιφνιδιασμός, καμία πολιτική δράση ή αντίδραση. Κι επειδή ο κόσμος το έχει πάρει πλέον χαμπάρι, ούτε οι δημοσκοπήσεις που ανεβοκατεβάζουν κατά βούληση τα ποσοστά των καταλληλότερων πρωθυπουργών και τις παραστάσεις νίκης ούτε οι τεχνητές κορώνες πιάνουν. Πιο πολύ μετράει η «παραδοσιακή ψήφος», η στρατευμένη –δεδομένη- ψήφος, παρά όλα αυτά.
Όσο κάποιοι θα θεωρούν ότι αντιπολίτευση σημαίνει αντίδραση για την αντίδραση, αντίδραση χωρίς αρχές και δίχως αξιοπιστία, τα βήματα προόδου της χώρας μας θα γίνονται με πατερίτσα. Αλλά τι περιμένεις όταν ο ένας παριστάνει τον πρόεδρο κάνοντας ποδήλατο και ο άλλος δίνοντας συνεντεύξεις αλυσοδεμένος; Πολιτικός χαβαλές που σκοτώνει…
07Μαϊ2008
FOTO: @ Γ. ΚΕΣΣΟΠΟΥΛΟΣ / "Ave Ceasar, i turisti te salutant", Ρώμη 4-1-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου