Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Η πιο θλιβερή Ολυμπιάδα

Αν ήμουν ο «κομιουνικέισιον μάνατζερ» των χωρών που αποφάσισαν να κάνουν εμπάργκο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, θα χαρακτήριζα τη διοργάνωση της Κίνας με μια φράση: «Οι πιο θλιβεροί Αγώνες στην Ιστορία των Ολυμπιακών». Μετά δε την Αθήνα, όπου οι Ολυμπιακοί έκαναν ένα βήμα προς την αυθεντικότητα, έστω πλησιάζοντας χιλιομετρικά προς το αρχαίο πνεύμα τ’ αθάνατο, η θλίψη γιγαντώνεται.
Η ανάθεση της διοργάνωσης στο Πεκίνο έδωσε την ευκαιρία στον υπόλοιπο κόσμο να γνωρίσει το κλειστό σύστημα της αχανούς χώρας. Αυτό σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια που επέδειξε η Κίνα ως χώρα, είχε ως αποτέλεσμα «θλιβερές» αποκαλύψεις.
Μάθαμε ότι τα μπλουζάκια αλλά και πάρα πολλά πλέον προϊόντα παντός είδους παρασκευάζονται στην Κίνα, σε καθεστώς απόλυτης εργασιακής εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο. Ξαναθυμηθήκαμε την απάνθρωπη απαγόρευση της τεκνοποίησης στη χώρα του κόκκινου δράκου. Συνειδητοποιήσαμε ότι στη χώρα του Μάο δεν υπάρχει απλώς έλλειμμα δημοκρατίας, αλλά ότι πολύ απλά δεν υπάρχει δημοκρατία.
Στο «Κ» της Καθημερινής της Κυριακής 27 Ιουλίου ο Γερμανός «Τέλλολου» Χάγιο Ζέπελτ μιλά με ντοκιμαντέρ του για γενετικό ντόπινγκ (!!!) που του πρότειναν Κινέζοι έναντι 24.000 δολαρίων με θεραπεία 2 εβδομάδων!!! Ανατριχιαστικό, σε απευθείας μετάδοση από τη χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων!
Στους καιρούς που διανύουμε, ωστόσο, η επιλογή των αθανάτων μοιάζει απόλυτα συμβατή με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Κανείς δεν ενοχλείται από τα παραπάνω και πώς να ενοχληθεί όταν η υπερδύναμη και τα παρελκόμενά της έχουν αιματοκυλήσει για πλάκα («κατάληψη αγορών») 4-5 χώρες χωρίς τα αναγκαία ηθικά ερείσματα; Ποιος να ενοχληθεί όταν η αυτοαποκαλούμενη «διεθνής κοινότητα» επιχαίρει για τη «σύλληψη» - δόσιμο του Κάρατζιτς, αναγορεύοντας σε πρωθυπουργό του… Κοσσόβου τον Θάτσι; Τι να περιμένουμε από τους πατερούληδες των εθνικιστών κορασίδων των Σκοπίων, από αυτούς που επιλέγουν συνειδητά να συνομιλούν στην επίσημη διπλωματία με μεταλλαγμένες χούντες και στρατούς κατοχής; Και τι να πρωτοπεί κανείς…
Η Κίνα τους έκατσε γάντι όλους αυτούς. Είναι η χώρα που τους ταιριάζει για να κρατήσει δήθεν αναμμένη την Ολυμπιακή δάδα. Και είναι τέτοια η ξιπασιά και η αλαζονεία τους που όταν η δάδα αυτή τους τσουρουφλίζει, αυτοί νομίζουν ότι κρατά απλώς αναμμένο το ολυμπιακό πνεύμα…
29Ιουλ2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου