Τρίτη 20 Μαΐου 2008

"Τα όπλα του Μακεδονικού Αγώνα, 1904-1908"

Ένας από τους πλέον ουσιαστικούς, αθόρυβους, εργατικούς και αποτελεσματικούς ανθρώπους στο χώρο του πολιτισμού είναι ο Βασίλης Νικόλτσιος, διευθυντής του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Συλλέκτης ιστορικών κειμηλίων, αποτυπώνει με κάθε ευκαιρία σε λευκώματα το σωτήριο πάθος του. Τελευταίο πόνημά του "Τα όπλα του Μακεδονικού Αγώνα, 1904-1908" που συνυπογράφει ο Αναστάσιος Λιάσκος, βουλευτής ν. Ευβοίας, πρώην Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης. Το παρουσιάζει την Παρασκευή 30 Μαΐου, στις 6.30 το απόγευμα, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Ομιλητές ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευρ. Στυλιανίδης, ο βουλευτής Κ. Γκιουλέκας, ο αν. καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ Β. Γούναρης και ο πρόςδρος των Φίλων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Ν. Πασχαλίδης. Συντονιστής ο Ν. Μέρτζος που προλογίζει το βιβλίο.
21Μαϊ2008

2 σχόλια:

  1. Θα ηταν ωραιο εαν εκτιθονταν τα κειμηλια αυτα του Μακεδονικου Αγωνα ωστε να παρει κανεις να τα δειι απο κοντα. Γνωριζει κανεις εαν υπαρχει καποια σχετικη εκθεση?
    Α.Αγγελου
    Αννοβερο, Γερμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε, έχω την εντύπωση ότι τα κειμήλια αυτά εκτίθενται κατά καιρούς στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Αν έχετε να προτείνετε κάτι, π.χ. να εκτεθούν στη Γερμανία, κάντε το. Μια προτροπή χρειάζεται. Ο Νικόλτσιος είναι ικανότατος και προθυμότατος για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Έχει κάνει τρομερή δουλειά.
    Σημειώστε αν θέλετε ένα email για να μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή