Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Αγόμενοι, φερόμενοι και βρώμικο παιχνίδι

Αρμενίζει στραβά η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου της ΝΔ. Και είναι επόμενο κορυφαία στελέχη (Μεϊμαράκης, Σπηλιωτόπουλος) να της ασκούν κριτική.
Η κίνηση να καλέσει τους φερόμενους ως υποψηφίους σε διάλογο για τον τρόπο εκλογής προέδρου ήταν άστοχη αν όχι σκόπιμη.
Το πρώτο που θα όφειλε να κάνει θα ήταν να ζητήσει από τους τρεις «φερόμενους» ως υποψηφίους προέδρους να δηλώσουν δημόσια (μόνο ο Ψωμιάδης το έχει κάνει) ότι ενδιαφέρονται πράγματι να είναι υποψήφιοι. Εάν, βεβαίως, στόχος της είναι το καθαρό παιχνίδι.
Και πάλι, όμως, είναι αδικαιολόγητη η σύγκληση της σαββατιάτικης συνεδρίασης εφόσον κανείς από τους συμμετέχοντες δεν έχει καταθέσει υποψηφιότητα με υπογραφές. Ποιος αποκλείει να έχουμε και άλλες συμμετοχές; Πως θα δικαιολογηθεί ο αποκλεισμός των υποψηφίων που θα προκύψουν αργότερα από τις αποφάσεις για τον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου; Εν τέλει, με ποιο σκεπτικό νομιμοποιείται η συνεδρίαση του Σαββάτου;
Επειδή η οργανωτική επιτροπή δεν αποτελείται από άσχετους αλλά από πολιτικούς και μάλιστα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, θα όφειλε να κάνει προσεκτικές κινήσεις. Για τον ίδιο λόγο, θα όφειλε να αντιληφθεί ότι αυτό που θέλει ο κόσμος της ΝΔ ταυτίζεται απόλυτα με αυτό που αυτή τη στιγμή έχει απόλυτη ανάγκη το κόμμα τους: μια λυτρωτική αδιάβλητη εκλογή προέδρου, η οποία μπορεί να γίνει μόνο από τη βάση, όχι από κουκιά μετρημένα. Εκτός εάν οι «φερόμενοι» είναι και… αγόμενοι, εκτός εάν η επιτροπή ευνοεί το βρώμικο παιχνίδι, εκτός εάν οι πολιτικοί που την απαρτίζουν εξακολουθούν να μην έχουν καμία επαφή με τον κόσμο.

Δημοσιεύτηκε στις 12/10/2009 στην εφημερίδα "Karfitsa".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου