Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Η κεντροδεξιά και η Ντόρα

Έπρεπε ο Δ. Σιούφας να ζητήσει δημόσια από τους «φερόμενους» υποψηφίους, τους χρόνιους «δελφίνους», να πουν ξεκάθαρα ότι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ. Το έκαναν προχθές το βράδυ η Ντ. Μπακογιάννη και ο Δ. Αβραμόπουλος. Ο δεύτερος μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης, προφανώς αδόκιμα, η πρώτη με «διάγγελμα», όπως αρμόζει στον μεγάλο ρόλο που διεκδικεί.
Διαβάζοντας λέξη προς λέξη τη δήλωση της Ντόρας, διαπιστώνουμε ότι ήταν μια ομιλία που «καλύπτει» άπαντες, από τον αποστασιοποιημένο σήμερα «μεσαίο χώρο» μέχρι τα περίφημα πλέον «άκρα»!

Ακούσαμε καλές κουβέντες για τον Καραμανλή, αναφορά στην κοινωνία, για κόμμα ολόκληρης της κεντροδεξιάς (4 αναφορές στην ενιαία κεντροδεξιά!), για σύγχρονο κοινωνικό φιλελευθερισμό, για διαμόρφωση εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης, για πολύπλευρη διεύρυνση και προς τα δεξιά και προς το κέντρο.
Όλο και περισσότερο «…η Κεντροαριστερά και η Κεντροδεξιά με τις διαφορετικές οπτικές και προοπτικές τους θα αποτελούν ζητούμενο προόδου για το πολιτικό μας σύστημα. Εννοείται ότι απαιτούνται νέες παραταξιακές δομές που θα συνιστούν απεικόνιση της αντίληψης κάθε πόλου για τον κρατικό μηχανισμό –είναι θεμελιακές πια για τη Δημοκρατία οι μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό των κομμάτων- και θα αποτελούν «μαξιλαράκι» της κοινωνίας όσον αφορά στις ακρότητες επί κοινωνικών, εθνικών, οικονομικών και άλλων ζητημάτων» υποστήριζε ο γράφων στις 22/6/2009 με αφορμή την συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Υπό αυτό το πρίσμα, η Ντόρα δείχνει ότι βλέπει μπροστά. Ορίζοντας δε πρώτη απ’ όλους τη νέα θέση της ΝΔ στο πολιτικό φάσμα, θεμελίωσε προβάδισμα στη μάχη της διαδοχής. Θα πρέπει, επομένως, να αναμένουμε την αντίδραση των άλλων υποψηφίων.

Δημοσιεύτηκε στις 14/10/2009 στην εφημερίδα "Karfitsa".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου